Šta bi muškarci? Evo koji grad u Srbiji je najgori za singl devojke

Mlade Novosađanke saglasne su u jednom - Novosađani ne žele da im prilaze, situacija je postala toliko ozbiljna da je problem na nivou grada.

Subota, 26.09.2015.

09:32

Izvor: 24sata.rs

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Novi Sad je postao crna rupa za singl devojke. Pošto je potpuno jasno da u Novosađankama nije problem, mislimo, pogledajte ih samo na plaži- postavlja se pitanje zašto su svi junaci u crnu zemlju umesto u lepoticu pogledali.

Novo vreme i običaji doveli su do toga da je grad pun slobodnih devojaka pogotovo u starosti od 25 do 35 godina, piše 24sata.rs.

- Ovde u izlasku ako te neko pogleda imaš sreće, a da priđe to već nema šanse. Ako to već napravi, misli da je time sve završio. Neverovatno koliko mojih vršnjakinja nema dečka. Drugarice mi se sve češće žale da ne mogu više naći ni dečka za jednu noć, barem da se zabave. Već dve godine pokušavam da nađem muškarca – kaže tridesetogodišnja Duška Gavrić inače diplomirani psiholog.

Kao razlog tome navodi da je sve postalo površno, pa i ljudski odnosi, a Novosađani kao da su na to još dodatno tromi i ne žele da ulože niti najmanji trud u upoznavanje novih osoba. To potvrđuju i podaci koji kažu da među muškarcima skoro 40 odsto njih starijih od 15 godina ili je razvedeno ili se nikad nisu ženili.

Dok među ženama u ovu grupu spada oko 35 odsto njih. Na teritoriji Novog Sada, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, ima 49.261 samih muškaraca starijih od 15 godina i 44.550 žena. Ova situacija menja izgled grada koji je preplavljen mestima za „samce“ - restoranima, grilovima, kafićima i perionicama veša.

- Egoistički model života je u trendu. Ljudi sve češće potencijalnog supružnika ili decu doživljavaju kao opterećenje, pre svega finansijsko. Moderan čovek razmišlja šta je korisnije i bolje za njega lično, a iz te perspektive porodica se jednostavno posmatra kao preveliki trošak – smatra psiholog Marko Stojanović.

Prosečna starost neoženjenih muškaraca u gradu je 29, 6 godina, a neudatih žena 29, 9 godina. No za razliku od naprednijih zemalja u kojima je samački trend u skladu sa konformističkom ideologijom, kod nas je finansijska kriza jedan od glavnih uzroka sve većeg broja samaca. S druge strane pred Osnovnim sudom u Novom Sadu iz godine u godinu povećava se broj zahteva za razvod braka. U 2010. godini pokrenuto je 1011 zahteva za razvod.

Brojka se povećava pa je od 2011. godine do ove ta cifra došla na 1230 razvoda godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.