Za ovaj deo vagine sigurno niste znali, a zaslužan je za orgazme

Zaboravite na G tačku, evo šta je ključno za doživljavanje orgazma...

Veze i seks | Super žena |
Podeli
foto: thinkstock
foto: thinkstock

Iako je žensko telo oduvek bilo inspiracija mnogima te je više puta bilo predmet ispitivanja, čini se da još uvek se ne zna sve o njegovoj anatomiji.

Nauka je do sada pokušavala da dođe do odgovara na pitanje zašto je ženski orgazam tako dobar, ili zbog ćega žene ne mogu da dožive orgazam tokom seksa, a često je postavljano i pitanje da li G tačka uopšte postoji?

Dok je dobro poznato da klitoris predstavlja vrata orgazmima, koliko uopšte znamo o unutrašnjem klitorisu?

Prema diskusiji u okiru panela Budućnost seksa, seksualni eksperti su istakli da mnogi ljudi smatraju da je klitoris mali i isključivo spoljašnji, a zapravo istina je drugačija.

Stručnjaci su otkrili da je unutrašnji klitoris mnogo veći nego što smo do sada mislili, a to su obrazložili tvrdnjom da su nedavni MRA i sonogram pokazali da je on mnogo dublja i veća struktura.

Unutrašnji klitoris sadrži više od 8.000 nervnih završetaka, a njegova dužina iznosi od 0.5 do 2 cm, što nas je dovelo do saznanja da svi doživljeni orgazmi zapravo klitoralni, U skladu sa tim, eksperti smatraju da G tačka predstavlja samo koren unutrašnjeg klitorisa.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 153 sledeca idi na stranu