Recept za neuspeh: Ovi parovi najređe ostaju zajedno u braku

Partneri među kojima je velika razlika u godinama imaju manje šanse da budu zadovoljni u braku, pokazala je studija koja je trajala 13 godina.

Veze i seks | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Parovi koji su si bliži po godinam usklađeniji su sa nizom važnih životnih odluka, kao što je vreme kada će imati decu, navike trošenja novca... Studija je otkrila da su dugoročno kompatibilniji.

Muškarci koji imaju dosta mlađe supruge pokazali su se srećnijima što koautor studije dr Tera Mekkiniš ne smatra čudnim.

Sa druge strane, muškarci koji su oženili starije partnerke, dugoročno su bili najmanje srećni.

Isto je i sa osećajem kod puno mlađih supruga- pokazalo se da su duboko nezadovoljne, dok su one kojima su partneri mlađi bile puno zadovoljnije.

"Ako postoji velika razlika u godinama tada oba partnera rizkuju to da žele različite stvari u životu. Na primer, jedan bi želeo da putuje dok je drugi to sve već prošao", objasnio je stručnjak za upoznavanje Džejms Prajses.

Dodao je i da nivo zrelosti kod partnera može da se uveliko razlikuje, a veze sa velikom razlikom u godinama mogu dobro da funkcionišu ako su oba partnera spremna na kompromise.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 153 sledeca idi na stranu