Da li novac privlači jednako muškarce i žene? Evo za koga je on najveći afrodizijak

Uspeh, novac i moć su nerazdvojive kategorije koje su u modernom životu na ceni, te ne čudi zašto visoka primanja imaju veliki značaj u muško-ženskim odnosima.

Četvrtak, 23.11.2017.

15:14

Izvor: Super žena

Da li novac privlači jednako muškarce i žene? Evo za koga je on najveći afrodizijak
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ipak, ko vrednuje novac više - muškarci ili žene?

Jedno istraživanje objavljeno u septembarskom izdanju magazina "Social Indicators Research" pokazalo je da novac jednako može da "zavede" muški i ženski pol.

U studiji je učestvovalo više od 100.000 Britanaca koji su govorili o svojim osećanjima kada je reč o novcu. Oni su imali zadatak da odgovaraju na pitanja poput - da li kupuju stvari kada se osećaju uznemireno, kada im je dosadno ili kada su uzbuđeni, ili je reč o drugačijim osećanjima koji su povezani sa osećanjem krivice, ponosa ili moći.

Istraživači napominju da postoje četiri glavne kategorije koje povezujemo sa sadržajem našeg računa u banci, a to su sigurnost, moć, ljubav i sloboda.

Nakon analize rezultata studije, psiholozi su uporedili dobijene podatke kada su otkrili da su žene u proseku dvostruko više povezivale novac sa ljubavlju i emocijama, dok su muškarci dvostruko više doživljavali novac kao znak moći i slobode, mada se međusobna osećanja nisu isključivala.

Emisija "150 minuta" se takođe bavila ovom temom, kako bi dokazala povezanost između novca i samopouzdanja muškarca.

Slobodan Veličković, direktor jedne kompanije, otkrio je da ga iz dosadašnjeg iskustva mnogi gledaju kroz prizmu uspeha, te da je moć pravi afrodizijak za žene.

Pogledajte prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.