Želite da zadržite muškarca? Prestanite da radite ove tri stvari

Ako ste romantičnu vezu započeli na savršen način, a potom je završili na dramatičan i bolan, možda pravite početničke greške zbog kojih se vaš partner udaljava, postaje hladan i nezainteresovan.

Četvrtak, 04.01.2018.

12:06

Izvor: Super žena

Želite da zadržite muškarca? Prestanite da radite ove tri stvari
Foto: Thinkstock

Podeli:

Žene se često iz potrebe da veza savršeno funkcioniše previše trude i rade stvari koje izazivaju potpuno suprotan efekat.

Bez obzira na način kako privlačite muškarca na vašem prvom sastanku, ove tri stvari obično izazivaju nezadovoljstvo jačeg pola.

Ne ponašajte se kao njegova majka

Muškarci ulaze u vezu zato što žele ljubavnicu, a ne majku. U trenucima kada počnete da pratite svaki njegov pokret, podsećajući ga na stvari koje treba da radi, on može da počne da se udaljava od vas.

Ovo je često problem u vezama: Žene misle da imaju prava da pitaju svog partnera o svakom njegovom pokretu i žele da znaju kako je proveo ceo dan. To je znak emocionalne nesigurnosti i obrazac majčinskog ponašanja.

Nemojte biti njegov psiholog

Da li se slažete sa poznatom tezom: muškarci su sa Marsa, a žene sa Venere?

Žene se često trude da dekodiraju muško ponašanje. One pokušavaju da razumeju mušku perspektivu, često žele da ih promene i poprave stvari koje im se ne sviđaju.

Kao što ste već čuli, nijedna žena ne može da popravi muškarca. Njima ne treba psiholog i oni ne žele vaše razumevanje, već prihvatanje. Muškarcima je potrebna osoba koja će ih slušati i neko sa kim će deliti misli i osećanja, bez potrebe za osuđivanjem.

3. Nemojte biti rezerva

Da li on dolazi do vas samo kada mu treba nešto? Da li je on pažljiv i sladak samo u trenucima kada traži nešto od vas, poput seksa? I da li dolazi do vas kada ima slobodno vreme, nakon što završi sa obavezama i društvom?

Zapravo, pravo pitanje je - da li ste vi zadovoljni sa takvim vidom odnosa?

Ako jeste, onda ste samo rezerva, a on osoba koja trči do vas samo kada joj je dosadno ili joj nešto treba. Ako mislite da je ovo način da zadržite muškarca, onda grešite.

Muškarac ne može da vas ceni, ako vi nemate samopoštovanje. Zapitajte se kako on može da vas voli, ako dovoljno ne volite sebe i ne stavljate se na prvo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.