Redak ljubavni poremećaj: Amnezija u krevetu može da vas odvede i na sud

Seksomanija je ozbiljno stanje koje može da uništi vezu. Oni koji pate od ovog stanja imaju seks ili masturbiraju u snu, a sledeći dan ničega se ne sećaju.

Ponedeljak, 26.02.2018.

09:33

Izvor: Super žena

Redak ljubavni poremećaj: Amnezija u krevetu može da vas odvede i na sud
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Kako piše "News.com" seksomnija se sve više koristi kao obrana u slučajevima silovanja. Stručnjaci kažu da je seksomnija vrsta parasomnije, abnormalnog ponašanja koje se pojavljuje za vreme dubokog spavanja.

Tokom epizode, neko sa seksomnijom dira se tokom sna ili pokušava da ima odnos, a prema pričama onih koji su svedočili slučajevima seksomnije reč je o seksu koji je automatizovan i neprirodan.

Zanimljivo je da je prošle zabeležen slučaj u komeje Lorens Barilli oslobođen optužbe za silovanje jer pati od seksomnije. Njegova žena je sudu u Glasgovu rekla je da se "budila s njim dok je on vodio ljubav".

"Nisam znala šta da mislim, mislila sam da je to možda njegov način da začini vezu", rekla je.

On je insistirao da se ne seća tih "incidenata", za koje je žena rekla da ih je bilo "nekoliko stotina". Kad ga je pitala o tome, rekao joj je da je reč o seksomniji, a sud ga je oslobodio optužbe za silovanje.

Klinički psiholog i profesor sa Univerziteta Viktorija u Melburnu kaže da je za 20 godina prakse video "četiri ili pet pravih slučajeva seksomnije".

"Ljudi koji pate od seksomanije obično imaju dužu istoriju mesečarenja ili drugih neobičnih ponašanja u snu", rekao je za "The Vice".

Iako je uzrok nepoznat istraživači smatraju da bi okidač mogao da budei stres, alkohol, tablete za spavanje ili nedostatak sna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare