Stid ili divljenje: Šta mislite o ženama koje imaju dosta ljubavnih partnera?

Na svim meridijanima i dalje je tema broja seksualnih partnera "klizav teren". Zašto se stidimo, a ne divimo ženama koje menjaju muškarce? I to čak iako je vreme seksualnih oslobađanja davno iza nas i živimo u 21. veku?

Veze i seks | Super žena |
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Ne postoji nijedna druga sfera života na koju se tako negativno gleda. Savetuju nas da uživamo, ali ne previše i da ne menjamo partnere prečesto. I šta je uopšte previše i prečesto? Da li gurmanima zabranjuju hranu? I to eksluzivno ženskim gurmanima? Tako su u ovoj sferi najupečatljivi dvostruki standardi, kao nigde drugo.

Žene koje imaju više od sedam partnera će, prema izjavi ruskog ministra zdravlja, biti u većem riziku da ostanu neplodne, a istraživanja pokazuju da se na žene koje menjaju partnere i dalje gleda negativnije nego na muškarce sa istim životnim stilom, prenosi portal "Metro".

Ovog leta biće 20 godina od kada je svet počeo da gleda seriju "Seks i grad" i od kada se navodi da je počela i zvanična ženska seksualna evolucija. Ideja o ženama koje uživaju u provodu i seksu kao muškarci tako je postala ekranizova i počela je nezaustavljiva era oslobađanja.

A pre nekoliko meseci, jedan kanadski portal za zdravlje i seks objavio je rezultate tamošnje ankete po kojoj je za žitelje te zemlje broj četiri idealan broj partnera za seks pre braka.

Međutim, istraživanje "Illicit Encountersa" pokazalo je da je idealan broj seksualnih partnera pre ulaska u brak nešto veći - 12.

Ispitanici su potvrdili da im upravo taj broj seksualnih partnera govori da je osoba spremna za seksualne avanture i da je slobodnijeg shvatanja. Drugo istraživanje je pokazalo da većina muškarca i žena ne želi one koji su imali više od 10 seksualnih partnera - jer ih vide kao promiskuitetne. Ali one koji su imali manje od 10 seksualnih partnera smatraju neiskusnima.

Osnivač najveće stranice za spajanje parova u Velikoj Britaniji Brandon Vejd kaže da se vremena ipak menjaju.

"Mislim da smo svi postali tolerantniji što se tiče seksualnih pustolovina. Da smo ovu anketu sproveli pre deset godina, muškarci bi očekivali da žena ima manje seksualnih partnera. Ali džentlmen nikad ne pita ženu s koliko je muškaraca spavala."

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 23 sledeca idi na stranu