Stvarne priče: Pet žena i njihovi razlozi za prevaru

Prvo pitanje koje se nameće nakon prevare je zašto. Za muškarce je najčešći razlog prilika i seks, a za žene nezadovoljstvo. Ovih pet žena otkrilo je svoje priče... Nebitno iz kojeg razloga, nevera je najčešće pogubna za odnos. Čak i ako druga strana odluči preći preko nje, pitanje narušenog poverenja često nagriza odnos, a retki su ti koji nakon nevere smatraju kako su i dalje u srećnom braku, pokazala je studija kanadskog Univerziteta Guelph.

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:31

Izvor: Super žena

Stvarne priče: Pet žena i njihovi razlozi za prevaru
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Prema njoj, dok muškarci najčešće varaju zbog samog seksa, žene će se znatno češće upustiti u neveru ako su nezadovoljne u odnosu. Donosimo vam priče pet stvarnih žena, kao i objašnjenja zašto su one ušle u tuđi krevet.

"Tražila sam utehu"

Od dana kad sam se udala za njega, znala sam da je to greška, kaže 50-godišnja Elizabet. Bio je pasivno-agresivan, hteo je da me kontroliše i očekivao je da ću dati otkaz kako bi ostala kod kuće i brinula o deci i kući. Nedugo nakon prve godine braka, počela sam da ga varam s muškarcem s kojim sam radila. Nisam se zavaravala da se radi o ljubavi, no bila je to situacija koja mi je otvorila oči - bila sam s nekim s kim sam se osećala dobro, davao mi je samopouzdanje, zasmejavao me i poštovao me zbog toga ko sam i nije želeo da me pretvori u nekog drugog. Ta afera mi je pomogla da pronađem sebe, otkrijem svoje želje, da mi sigurnost da mogu i želim živeti bez njega. Da se nije dogodila, pitanje je bi li imala hrabrosti zatražiti razvod. Sada, 25 godina nakon toga, udata sam za divnog muškarca. Međusobno se usrećujemo i ne pokušavamo menjati.

"Zamerali smo jedno drugom"

Udala sam se s 22 godine, a nakon venčanja sve se promenilo, kaže 28-godišnja Vanesa. Na početku oboje nismo mogli da dočekamo to da zasnujemo porodicu i dobijemo decu, no odjednom se ja više nisam osećala tako. Posvetila sam se poslu koji volim i deca se više nisu uklapala u tu sliku. On je bio povređen zbog toga i počeo mi je zamerati. Tu su krenule svađe, a ja sam zamerala njemu jer zamera meni i naprosto smo stalno nanosili bol. Iako sam ja insistirala na kondomu, jedne večeri sam ga uhvatila kako pokušava da skine kondom. Želeo je da ostanem trudna. To je otprilike bio kraj našeg seksualnog života. Nedostatak intimnosti je naposletku dovela do prevare, upoznala sam muškarca na internetu i nalazili smo se oko godinu dana. Završilo se tako što me je muž uhvatio, a u tom trenutku smo ipak oboje želeli da damo našem braku još jednu šansu jer ljubavi nije nestalo. Išli smo na pojedinačnu i bračnu terapiju i uspeli smo da spasemo svoj brak. Najvažnija lekcija koju sam naučila je da je krivica za nezadovoljstvu našim brakom tek 50 odsto na njemu.

"Bilo mi je dosadno i bila sam nesrećna"

S 35 godina moj se život činio kao san - muž koji me voli i dvoje prekrasne dece, no zapravo sam bila nesrećna, otkriva Barbara. Moj muž je bio dobar čovek, no uz njega mi je bilo nesnosno dosadno. U našoj okolini sam se stalno osećala kao neko drugačiji ko silom želi da se uklopi, ali mu ne ide. Te sam godine išla na poslovni put i upoznala Australijanca Boba u liftu. Osetili smo trenutnu hemiju i povezanost, razmenili smo brojeve i ostali u kontaktu. Odlučila sam odleteti do Australije kako bih ga videla i napokon razrešila sve da mogu završiti s tim. Umesto toga, zaljubila sam se. Napustila sam sve - zemlju, muža, posao i rodni grad i došla da živim s Bobom u Australiju. Postala sam snažna, nezavisna i samopouzdana žena. To je bilo pre 25 godina, a danas smo Bob i ja u srećnom braku, vodimo sopstvenu vinariju i nevera je bila prekretnica u mom životu - najbolja stvar koja mi se dogodila. Bob i ja imamo petoro dece i desetoro unučadi, i nije mi dosadno.

"Moj muž je bio radoholičar"

Ja sam 10 godina vodila svoj život nezavisno od mog muža, jer njega nikad nije bilo u blizini, priznaje 49-godišnja Meri. Geri je bio u potpunosti zaokupljen svojim poslom, a supruga mu je bila potrebna samo forme radi te nikad nije imao energije ni želje za mnom. Ja sam bila potpuno predana porodici i davala sam im sve, no u svom sam srcu znala da ne želim tako da živim ceo život. Jedne sam noć srela Toma, koji je bio samo poznanik, a nakon nekoliko nedeljnih susreta, jednu noć smo završili zajedno. Nakon nekoliko nedelja varanja muža, odlučila sam da okončam svoj brak i dve godine kasnije smo se Tom i ja venčali. Mesec dana nakon toga Tom je doživeo srčani udar i preminuo. To što sam završila s njim je ujedno najbolja i najgora stvar koja mi se dogodila. Ušao je u moj život i probudio ženu u meni te mi pokazao kako je svaki trenutak dragocen, no svojom smrću mi je to oduzeo. Ipak, ostala je nada da ću to ponovo imati tj. da to mogu doživeti.

"On je prvi prevario"

Bili smo u braku tek godinu dana nakon što sam saznala za njegovu neveru. Bila sam jako ljuta, jako povređena i ubijala me spoznaja da mu ja nisam dovoljna, kaže 33-godišnja Lari. Osećala sam se kao da nisam dovoljno dobra, sposobna i privlačna kao žena, pa je on to sve morao potražiti negde drugde. Ceo taj haos mešanih osećaja je presudio da se i sama upustim u aferu. Prevarila sam ga, ponajpre kako bih se osvetila, ali i kako bih vratila izgubljeno samopouzdanje. Želela sam se ponovno osećati privlačnom i poželjnom. Nakon što je moj muž to otkrio, živeli smo razdvojeno nekoliko meseci, no potom smo odlučili potražiti pomoć bračnog savetnika kako bi spasli svoj brak. Nakon 14 godina braka koji je uspeo da preživi, kaže kako je najveća lekcija koju je naučila da su dovoljni jedan drugom za sreću, no da dobar odnos zahteva stalan trud i pažnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.