Ovo nikada ne bi priznali: Pet načina na koje muškarci varaju svoje žene

Muškarci prevaru doživljavaju i tumače malo drugačije nego žene, kažu naučnici sa Univerziteta u Mičigenu. Nešto što je njima potpuno “nevino” žene mogu shvatiti kao izdaju.

Subota, 21.07.2018.

20:24

Izvor: tportal.hr

Ovo nikada ne bi priznali: Pet načina na koje muškarci varaju svoje žene
Thinkstock / Ilustracija

Podeli:

Poveravanje problema drugoj ženi

Posebno ako se oni odnose na ogovaranje partnerke i probleme u vezi. Danijel Kruger, profesor sa Univerziteta u Mičigenu, kaže kako se tu radi o takozvanoj “informacijskoj neveri”. Poveravanje nekome slabosti svoje devojke i raspravljanje o svojoj vezi s drugom osobom svakako ukazuje na intimnost, a može lako odvesti i do fizičke prevare. Naime, takvu vrstu prevare možemo protumačiti kao emocionalno povezivanje, koje žene još teže doživljavaju i opraštaju nego sam seksualni čin.

Proveravanje profila bivše devojke na Fejsbuku

Gledanje profila bivše na Fejsbuku može biti bezazleno kao i proveravanje profila prijatelja iz srednje škole, no priznajte da možda malo maštate o prošlosti i zamišljate kakva je i kako bi vam bilo da ste zajedno.

“Generalno verujemo da muškarci ne mare za emocije i osećanja i da ih zanima samo seks”, rekao je Džastin Sitron, profesor sa Univerziteta Vajdner. No, iako će žene takođe potajno pogledati profile bivših, istraživanje je pokazalo da muškarcima zameraju kada proveravaju svoje bivše. Možda baš zbog truda koji su uložili i znatiželje treba posumnjati da još kriju neke emocije.

Kupuje piće drugoj ženi

I pritom se ne podrazumeva čašćavanje grupe koleginica ili prijateljica s kojima ste na kafi na pauzi. Ako počastite pićem jednu ženu i to ponovite više puta, mora da se radi o nečemu drugom. Biti ljubazan i drag muškarac koji počasti koleginice kafom je u redu, ali izlaziti s jednom posebnom nije uobičajeno ponašanje vernog muškarca, morate priznati.

Izlazi na vaše mesto, ali bez vas

Znak da nešto ne štima i prevara koja će uzdrmati ženu svakako je odlazak s drugom osobom na posebna mesta, ako on npr. poseti vaš omiljeni restoran u kom ste proslavili godišnjicu veze ili braka, poslastičarnicu u koju je izašao s vama kad ste se upoznali.

Davanje komplimenata drugoj ženi

Ako muškarac primeti da je neka žena promenila frizuru ili da ima novu haljinu, zaista nešto ne štima. Naime, očito mu je već privukla pažnju, pa primećuje detalje, koje muškarci, ruku na srce, ne primećuju često. A još ako joj da kompliment, alarm za uzbunu može se slobodno uključiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.