Deset novih činjenica o ženskim orgazmima koje treba da znate

Orgazam igra vrlo bitnu ulogu u seksualnom odnosu, ali koliko donosi zadovoljstvo toliko je i dobar za zdravlje žene. Magazin "Woman's Day" donosi nekoliko vrlo bitnih činjenica o ženskim orgazmima.

Četvrtak, 30.08.2018.

20:00

Izvor: klix.ba

Deset novih činjenica o ženskim orgazmima koje treba da znate
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Orgazam tera bol

Kada žene imaju glavobolju najčešće odlaze u krevet, ali "Woman's Day" savetuje da to ne radite.

"Postoje dokazi da orgazmi oslobađaju od svih vrsta boli među kojima su artritis, postoperativna bol, pa čak i boli tokom porođaja", kazala je medicinska sestra Lisa Stern.

Objasnila je da tokom orgazma telo ispušta oksitocin, hemikaliju koja olakšava vezivanje, opuštanje i druga pozitivna emocionalna stanja. Naglašava i kako samo razmišljanje o seksu može da pomogne u smanjenju boli.

Korišćenje kondoma ne sprečava orgazam

Mnogi ljudi misle da je seks mnogo bolji bez kondoma, pa isto važi i za orgazme, ali naučnica Debi Herbenick sa Univerziteta Indiana poručuju kako će žene doživeti isti intenzitet orgazma sa ili bez kondoma.

Ženama nije lako da postignu orgazam

Prema istraživanjima, između 10 i 40 odsto žena ima problem u postizanju orgazma ili ga uopšte ne dožive. Najbolji način da to promenite je stimulacija klitorisa, smatra sestra Stern. T

akođe, medicinski tretmani mogu da pomognu jer neke žene pate od seksualne disfunkcije. To se rešava terapijom testosteronom.

Bitno je da pronađete svoju G-tačku

Eksperti se još spore da li ova tačka postoji ili ne. Dok Englezi kažu da nema dokaza, seksolozi iz Los Anđelesa tvrde kako su pronašli G-tačku ultrazvukom. Reč je o spletu nekoliko nervnih završetaka i oni pomažu ženi da imaju duže i jače orgazme.

Orgazmi postaju bolji s godinama

Iako s godinama žene počnu da kukaju u vezi mnogo stvari, seksualni život nije jedna od njih. S godinama kvalitet i učestalost orgazama postaje veća.

Žene su s godinama seksualno iskusnije, imaju više samopouzdanja u spavaćoj sobi i ne plaše se da govore o onome šta žele.

Kombinovanje može da pomogne

Ako imate problem s postizanjem orgazama tokom penetracije, onda kombinujte vaginalni i oralni seks ili koristite igračke.

Bitno je vaše samopouzdanje

Ono što žena misli o sebi povezano je s kvalitetom njenog orgazma. Da biste to postigli, gledajte se svaki dan u ogledalu i recite po jednu stvar koja vam se sviđa na vašem telu.

Nekada je potrebno više od 20 minuta za orgazam

Mnogim ženama je potrebno više vremena da postignu orgazam od njihovih partnera, što je sasvim normalno.

Orgazam se može desiti bez genitalne stimulacije

Svi smo čuli priče o ženama koje dožive orgazam dok sede u vozu i verovatno se pitate da li je to moguće. Eksperti tvrde da jeste. Razlog su vibracije koje pojačavaju protok krvi u genitalije i dodiruju klitoris.

Ovaj fenomen je redak.

Nema svrhe da ga glumite

Nedavna studija pokazala je da je 80 žena nekada odglumilo orgazam. To je potrebno da zaustavite jer nije dobro ni za vas ni za partnera. Ukoliko budete glumili vaš partner neće naučiti šta volite, a šta ne i vremenom ćete postati vrlo nezadovoljni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.