Ovo je razlog zašto neki parovi vole da razmenjuju ljubav u javnosti

Držanje za ruku, ljubljenje u usta i lagano milovanje preko odeće samo su neki od poteza kojima parovi iskazuju nežnost u javnosti. Studija objavljena u časopisu "The Journal of Sex Research" otkrila je da postoji zanimljiva motivacija iza takvog ponašanja.

Nedelja, 16.09.2018.

20:30

Izvor: Super žena

Ovo je razlog zašto neki parovi vole da razmenjuju ljubav u javnosti
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ukoliko ovo radite, vaš glavni razlog za iskazivanje nežnosti u javnosti očituje se u želji da javno poboljšate vlastiti imidž pred okolinom i pokažete kakve osobe možete privući u romantičnom smislu, zaključak je pomenutog istraživanja.

Ispitani muškarci činili su to uglavnom kako bi ispali "frajeri", a žene kako bi zabavile muškarce ili kod određenih pripadnika suprotnog pola izazvale ljubomoru. Tek na drugom mestu našla se želja partnera da svetu poruče kako su zaljubljeni.

Istraživanje je sprovedeno na Univerzitetu u Kansasu na 349 osoba heteroseksualne orijentacije između 17 i 35 godina.

Psiholozi tvrde da mnogi parovi imaju potrebu da drugi vide njihovu vezu u pozitivnom svetlu, pa zato svoje zajedničke fotografije objavljuju na društvenim mrežama i javno izjavljuju ljubav na Instagramu i Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.