Ove ljubavne probleme ne bi trebalo da otkrivate ni najboljoj prijateljici

Većina stručnjaka smatra da bi neki detalji iz ljubavne veze ili braka ipak trebalo da ostanu između partnera i ne bismo smeli da ih delimo s drugima, čak ni ako se radi o najboljim prijateljima.

Nedelja, 25.11.2018.

15:47

Izvor: B92

Ove ljubavne probleme ne bi trebalo da otkrivate ni najboljoj prijateljici
Foto: Thinkstock

Podeli:

Mnogi od nas imaju potrebu da ispričaju sve probleme svojim prijateljima. Bez obzira na to kakve je prirode problem, osećamo se bolje kada se poverimo onima koji nas najbolje razumeju, a najčešće ipak razgovaramo o ljubavnim problemima.

Međutim, mnogi stručnjaci smatraju da bi neki detalji iz veze ipak trebalo da ostanu između partnera i ne bismo smeli da ih delimo s drugima.

Svađe sa porodicom svog partnera

Svi ponekad imamo neku zamerku na ponašanje npr. svekrve ili jetrve, ali to bismo trebali da zadržimo za sebe. Ljudima je u prirodi da zauzmu defanzivni stav kada je u pitanju njihova porodica, a vi nikada ne možete da zne hoće li komentar koji ste nekome ispričali u poverenju doći do partnera ili porodice i izazvati zamerke.

Partnerova seksualna fantazija

Fantazije bi trebalo da budu tajna jer se radi o najintimnijem delu seksualnog života. Ponekad partnerima trebaju godine da bi ih poverili i očekuju da to ostane vaša zajednička tajna, a ne tema rasprava.

Privatna informacija

"Molim te da ovo ostane među nama", je rečenica koja nas obavezuje na čuvanje tajne. Bez obzira na to o čemu se radi, ako nas partner zamoli za diskreciju, onda smo dužni da poštujemo njegovu želju.

Lična neprijatnost

Informaciju o lošem zadahu ili nogama neprijatnog mirisa zadržite za sebe. Tačnije, na pristojan način recite partneru šta vam smeta jer bi to trebalo da čuje samo on, a ne vaše prijateljice. U pitanju su problemi koji se mogu rešiti i nema potrebe za stvaranjem neprijatnih situacija, pogotovo ako se radi o stvarima zbog kojih se partner ionako oseća nesigurno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare