Porođaj preko telefona

Rad u Hitnoj pomoći takođe nosi sa sobom brojne izazove, a jedna medicinska sestra je nedavno iskusila težinu svog posla, kada je preko telefona davala instrukcije za porođaj žene.

0

Deca se sve lošije hrane u školama

Umesto domaće proje – rolna s viršlom iz pekare, a umesto banane ili jabuke – mastan čips. Navike u ishrani dece su se vremenom promenile, a da bi bilo što manje gojaznih, Institut “Batut” izneo je preporuke kako bi trebalo da izgledaju obroci kod dece školskog uzrasta.

0 komentara

Šta je svesno roditeljstvo?

Da li sam dovoljno dobar roditelj, šta da radim ako dete plače i neće da sluša, da li je bolje biti strog ili popustljiv, samo su neka od mnogobrojnih pitanja koja muče svakog roditelja. O tome šta je svesno roditeljstvo i koliko možemo da unapredimo odnos sa decom, Jelena Đoković, direktorka Fondacije Novak Đoković, pokušala je da objasni osnovna načela ovog učenja.

0 komentara

Da li parovi treba da imaju zajedničku kasu

Da li parovi treba da imaju zajedničku kasu ili da svako vodi računa o svom novcu? Ako odvojeno zarađuju, treba li zajedno da troše? Koje su prednosti zajedničkog, a koje podeljenih računa? Da li ona stara narodna izreka - Čist račun, duga ljubav, važi i za ljude koji su u braku? O tome razgovaramo ovog jutra. Sa nama je porodični psihoterapeut Nebojša Savić i sociološkinja i influenserka Jelena Radović.

0 komentara

Da li deca treba da duvaju svećice na torti?

Posle vesti da dete Novaka i Jelene Đoković nije duvalo svećice na torti, na portalima i društvenim mrežama povela se rasprava o tome - treba li sva deca za rođendan da duvaju svećice na torti? Od kada se i zbog čega to radi? I o tome razgovaramo ovog jutra. Sa nama su etnolog Jasna Jojić i psiholog Marija Milenković.

0 komentara

Koliko su nam deca zdrava?

Zašto bolesti odraslih - poput gojaznosti, visokog krvog pritiska ili povišenog šećera i masnoća u krvi, sve češće pogađaju i mlađu populaciju?

0 komentara

Čitanje i prvi razred

Jedna majka je doživela da je učiteljica pre dve godine, kada je ona imala prvaka, pozvala i rekla joj da njeno ddete ne može da prati nastavu jer nije pre polaska u školu naučilo da čita i da kaska za drugom decom.

Šta je ispravno - da roditelji uče dete da čita i piše ili učitelj?

Gošće emisije "Jutro" su bile učiteljica Marija Jovanović i psihoterapeut Snežana Anđelić i obe imaju iskustvo u obrazovanju u Nemačkoj.

0 komentara
prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu