Žene i postmenopauza

Do 2025. godine broj žena u postmenopauzi u svetu će porasti na 1,1 milijardu. Prema jednoj od nedavnih studija, 90 odsto Evropljanki ima fizičke simptome, a više od polovine žena prijavilo je psihološke simptome povezane sa menopauzom.

Naučnici rade na testu koji može da predvidi kada će se to dogoditi! Jedna od njih je Staša Stanković, doktor nauka reproduktivne genomske medicine sa Univerziteta Kembridž.

0

Šest postupaka vantelesne oplodnje doniranim materijalom

Pored neograničenoih pokušaja veštačke oplodnje za prvo dete, pokušaja vantelesne za drugo dete, neograničenog zamrzavanje embriona, pomeranja starosne granica za žene do 45. godine, uz postupke sa doniranim materijalom, Srbija je pored Izraela, jedina zemlja na svetu koja je omogućila ženam koje nemaju partnera, a žele da se ostvare u ulozi majke uđu u proces vantelesne oplodnje i sve o trošku države.

0 komentara

Muškarci u Srbiji neće da se žene

Više od 900.000 neženja živi u Srbiji. Istraživali smo zašto je tako veliki broj onih koji ne staju na ludi kamen. Dok jedni kažu da bi još malo da “žive”, drugi čekaju stabilan posao, dok treći uživaju u majčinoj kuhinji.

0 komentara

Koliko bi ženama trebalo da se naplati rad u kući?

Jednakost muškaraca i žena je jedan od imperativa 21. veka, ali se čini da iako i muškarci i žene rade, kada se završi radni dan i svi se vrate svojoj kući na ženi je da obavlja još posla - kućnog posla. Sve ima svoju cenu pa i kućni poslovi, a koliko vredi rad po kući?

0 komentara
prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu