Kako očevi podnose porođaj svojih partnerki

Da li je i pod kojim uslovima potrebno prisustvo partnera na porođaju? Koliko je ova praksa rasprostranjena u Srbiji trenutno i kako očevi podnose porođaj svojih partnerki? na ova pitanja odgovarao je ginekolog Vanja Milošević koji je na objasnio kako porođaj zaista izgleda.

0

U KBC-a Zemun biće omogućeno prisustvo oca tokom porođaja

U Ginekološko-akušerskoj klinici KBC-a Zemun biće omogućeno prisustvo oca tokom porođaja!

Ovu vest preneli su svi portali. U bolnici Narodni front godinama i decenijama unazad očevi su imali mogućnost da budu u sali dok im se rađa dete, međutim neuporedivo veći broj njih rođenje bebe čekali su u kafani sa prijateljima spremni da im se iscepa košulja.

Da li bi trebalo da otac prisustvuje porođaju?

Pitamo ginekologa dr Vanju Miloševića.

0 komentara

Razvodi nakon odmora

Statistički podaci govore da se godinama najveći broj rastava dešava posle godišnjih odmora. Zašto je tako? Na šta treba da obrate pažnju oni koji još nisu otišli na letovanje? To su neka od pitanja na koja ovog jutra odgovara psihološkinja Bojana Regoje.

0 komentara

Svetska nedelja dojenja

U toku je svetska nedelja dojenja koja se svake godine obeležava u više od 170 zemalja sveta. I ove godine ideja je da se poveća znanje i svest o prednostima dojenja beba. Oduvek je prirodno majčino mleko važilo kao nešto najbolje za dete. Zašto je ono toliko važno u prvim mesecima života bebe i šta u slučaju kada majke ne mogu da uspostave laktaciju? Da li ima Povodom svetskog dana dojenja, gosti 150 minuta su Prim. dr Ljiljana Stanković neonantolog GAK Narodni Front i nacionalni koordinator Programa za dojenje, Bojana Stojanović Rosić iz Udruženja "Roditelj" i Jelena Krstić majka.

0 komentara

Koje osobine nasleđujemo, a šta stičemo

Tvrdoglava je kao otac. Snalažljiv je kao majka. Vidi se čiji si. Krv nije voda. Ovo su fraze koje rodbina i prijatelji često koriste posmatrajući decu svojih najbližih. Upoređivanje dece sa roditeljima gotovo je neizbežno, ali da li je baš sve u karakteru nasledno? Koje osobine nasleđujemo a šta stičemo? Naša gošća ovoga jutra Bojana Dinić, profesorka filozofskog fakulteta u Novom Sadu koja trenutno radi na jednom takvom istraživanju.

0 komentara

Sujeverje; Besmisleno ili ima istine?

Ako ste trudnica, danas je dan da se porodite! Bar tako kaže staro narodno verovanje po kome je sreda najbolji dan za babice, a subota najlošiji. Ovakvih primera ima bezbroj, a mi smo istraživali koje vrste sujerverja su najzastupljenije u Srbiji i postoji li linija koja odvaja religiozna verovanja od praznoverja?

0 komentara

Koje meso je najopasnije za jelo?

Francuska ima rok od godinu dana da nađe način kako da smanji štetne dodatke u hrani za koje je dokazano da izazivaju rak! Gde ih ima najviše i zbog čega lekari savetuju da treba izbegavati meso koje ima roze boju?

0 komentara
prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu