Manekenka Ivana Korab

Pre samo tri meseca, mojoj prvoj gošći se ostvarila jedna od najvećih želja - a to je da postane mama. Međutim, kako to uglavnom biva u životu, putevi do nekih ciljeva nisu ni malo jednostavni. Tri vantelesne oplodnje, mnogo strahova i nezgodnih pitanja...ali o svemu tome želi otvoreno da govori danas u našoj suboti. Ivana Korab je sa nama.

0

Kad omiljena doktorka ide u penziju

Doktorka Biserka Obradović iz doma zdravlja Stari grad proslavila je i rođendan i odlazak u penziju. Ekipa Prve otišla je na njenu žurku. Kolege su se od nje oprostile sa poklonima, cvećem, tortom... jer Biserka je bila posebna. Radila je 32 godine bez ijednog dana bolovanja.

Dr Biserka koja namerava da nastavi da radi i kada ode u penziju kaže da za nju nikad nije postojalo radno vreme, da tokom radnog veka pacijenta nikad nije vratila, a da su oni mogli da je zovu i na kućni broj telefona.

Pogledajte njenu priču i energiju koju ima ova novopečena penzionerka.

0 komentara

Običaji za Đurđevdan

Mnogo je različitih običaja koji se upražnjavaju za slavu Đurđevdan, jer taj dan je i pre prihvatanja hrišćanstva imao svoje mesto u narodu. U danu koji je smatran za granicu između zime i leta, praznovalo se za zdravlje ukućana, udaju i ženidbu mladih, plodnost stoke i dobre useve. Kako se danas proslavlja Đurdevdan i ko ga sve slavi pitamo veručitelja Dragana Popovića.

0 komentara

Međunarodni dan babica

Danas je izuzetno bitan dan za sve žene i muškarce koji se bave jednim od najlepših ali i najodgovornijih poslova. Svakog petog maja obeležava se Međunarodni dan babica, kada se skreće pažnja na značaj ovog zanimanja.

0 komentara

Sve više žena zbog kovida ima poremećaj ciklusa

Nove posledice korona virusa: sve više žena u Srbiji zbog kovida ima poremećaj ciklusa! Zašto je to tako? Da li se i kako leči? Na ova ali i druga aktuelna pitanja koja se tiču reproduktivnog zdravlja žene, u "150 minuta" TV Prva odgovarao je ginekolog Vanja Milošević.

Kako se prave salčići, starinska srpska poslastica

Domaćice sa juga Srbije kažu da ništa nije slađe, nego kada se recepti prenose sa kolena na koleno. To važi za salčiće, starinsku srpsku poslasticu kojoj niko ne može da odoli, ali je njena priprema zahtevna i potrebno je mnogo strpljenja. U čemu je tajna ovog recepta u narednim minutama saznaćemo od naše reporterke iz Niša Milice Vukić.

0 komentara
prethodna strana 1 od 10 sledeca idi na stranu