Zdrav duh

Zaboravite na nesanicu: Trik pred spavanje od koga ćete odmah zaspati

Da biste imali kvalitetan noćni odmor potrebno je da pripremite telo za san. Uz ove savete zaboravićete na nesanicu.

Sreda, 30.05.2018.

11:44

Izvor: Super žena

Zaboravite na nesanicu: Trik pred spavanje od koga ćete odmah zaspati
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

"Volim da podignem noge na zid deset minuta pre spavanja. Radi se o joga pozi poznatoj pod nazivom "Viparita Karani" koja poboljšava cirkulaciju i stavlja parasimpatički nervni sistem u fazu mirovanja. Kada izvodite ovu pozu, pobrinite se da je spavaća soba mračna i hladna. Posle ove prakse sigurno ćete lako utonuti u san", objasnila je nutricionista Džesika Sepel navodeći da ova poza reguliše protok krvi kroz telo, dobra je kod problema s otečenim zglobovima, odlična je kod nesanice, umiruje um, a pomaže i kod blagih oblika depresije.

Takođe, važno je da pola sata pre odlaska na spavanje ugasite sve električne uređaje- telefon, računar, televizor. Kada je upotreba telefona u pitanju, najbolje je da izaberete noću režim rada u avionu, da ne biste podlegli i u sred noći ili pred spavanje proveravali mejlove.

Ako imate problema sa usapvljivanjem ne trenirajte uveče i ne pijte kafu. Ukoliko planirate da legnete u 22 sata, poslednji obrok neka vam bude u 18 sati.

Može da pomogne i napitak od toplog mleka i meda, ali i čaj od kamilice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare