Zdrav duh

Brinula je da neće dobijati uloge zbog bolesti, a sad se javno pojavila sa štapom

Malo je reći da je glumicu Selmu Bler saznanje da ima multiplu sklerozu šokiralo.

Četvrtak, 18.04.2019.

17:34

Izvor: Super žena

Brinula je da neće dobijati uloge zbog bolesti, a sad se javno pojavila sa štapom
Foto: Gettyimages

Podeli:

Možda čak iznad svega jako zabrinulo jer je samohrana majka, a ova bolest i te kako može da utiče na njen posao. Ali ona je našla neku neverovatnu snagu i sada ponosno hoda crvenim tepihom i šalje poruku svima koji se bore sa ovom bolešću da nema predaje.

Selmu Bler pamtimo po ulogama u filmovima "Vrisak 2", "Okrutne namere", "Pravna plavuša" i "Hellboy". Njoj je krajem 2018. godine dijagnostikovana podmukla bolest multipla skleroza, piše Noizz.rs.

Ovu vest glumica je otkrila na svom nalogu na Instagramu, navodeći sve simptome koje ima, kao i da od MS boluje već dugi niz godina.

Uz ove reči, Selma Bler je navela da se, pored svega, ona ipak smeje i da se nada da će dati nadu drugima - i da će u svemu tome dati svoj maksimum.

U jednom od nedavnih intervjua koji je dala, ispričala je kako se dugo borila sa simptomima koji su dolazili i odlazili - bolom u vratu, vrtoglavicom, problemom sa hodanjem, gubitkom osećaja u nozi, ali i psihičkim problemima anksioznosti i depresije.

Nakon saznanja o dijagnozi, bila je u šoku i suzama, da bi joj posle toga došao osećaj olakšanja i momenat svesti o borbi koju će hrabro morati da vodi.

*ALT

Kao samohrana majka, bila je zabrinuta za to da li će njena bolest uticati na radni angažman, a ponajviše zbog aspekta problema sa pamćenjem koji uzrokuje MS. Međutim, mnogi prijatelji iz sveta glume i šou-biznisa su joj pružili reči podrške i utehe, među kojima su bili i Ejmi Šumer, Mark Džejkobs i Kris Džener.

Prvi put nakon dijagnostikovanja bolesti, Selma se u javnosti pojavila sa štapom na koktelu koji je Veniiti fer organizovao povodom Oskara. Ona je to doživela kao vrlo emotivan momenat. Od tada, kako kroz smeh kaže, štaka je njen modni dodatak. Izlaskom u javnost sa vešću o bolesti želela je da skrene pažnju na činjenicu koliko su osobe sa invaliditetom nevidljive većini, ali i na to da se ne smeju predati očaju. Selma Bler ističe da ako može bilo kome pomoći da se oseća bolje u sopstvenoj koži, da je to onda jedna od najboljih stvari koje je učinila u svom životu.

Multipla skleroza predstavlja neizlečivu autoimunu bolest koja remeti sposobnost centralnog nervnog sistema da komunicira sa ostatkom tela. Od ove bolesti u svetu boluje više od dva miliona ljudi, a u Srbiji bitku sa njom vodi oko 9.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare