Zdrav duh

Ovo su najlepše odbojkašice Eurovoleja 2019 FOTO

Pred nama je Evropsko prvenstvo u odbojci za žene, a na njemu ćemo imati priliku da vidimo mnogo uspešnih i lepih odbojkašica. Portal B92 ima i specijal posvećen tom značajnom evropskom takmičenju.

Četvrtak, 22.08.2019.

16:34

Izvor: Super žena

Ovo su najlepše odbojkašice Eurovoleja 2019 FOTO
Foto: Gettyimages/Takashi-Aoyama

Podeli:

Pored toga što važe za odlične igračice i profesionalce u sportu, one su izuzetno lepe devojke. Neke od njih dolaze iz Srbije i veoma smo ponosni što će nas predstavljati na velikom takmičenju. Mi smo teškom mukom odabrali 10 najlepših odbojkašica ovogodišnjeg takmičenja .

Elena Pjetrini

Elena Pjetrini (korektor) još jedna je od odbojkašica koje spadaju u budućnost svetske odbojke. Pjetrini, koja ima 19 godina, iza sebe ima fenomenalnu Ligu nacija, u kojoj je bila deveta najbolja poenterka.

Iako je rodena tek 2000. godine, Pjetrini bi trebalo da dobije šansu kod trenera Davidea Macantija.

Loneke Slotjes

Iskusna Holanđanka godinama u unazad je jedan od najboljih korektora u svetu odbojke. Slotjes, koja ima 28 godina, na prethodnom Evrovoleju bila je najbolji korektor šampionata, što dosta govori o njenom znanju i umeću.

Holandija ima veoma dobar tim, a ovoga puta želeće korak dalje u odnosu na 2017, kada su u finalu poraženi od Srbije.

Brit Herbots

Možda nije klasična zvezda, ali jeste sigurno zvezda u usponu - Herbots ima samo 19 godina i pravi je dragulj. Igrala je fenomenalno za Belgiju u Ligi nacija i tu formu bi trebalo da prenese i na Evrovolej.

Ovo će joj biti prvo veliko takmičenje sa nacionalnim timom i videćemo kako će igrati. Za mesec dana puni 20 godina, a od 2017. igra za italijanski Busto Arsizio.

Tijana Bošković

Tijana Bošković (korektor) ima samo 22 godine i već spada u "krem dela krem" svetske odbojke. Ponos naše reprezentacije, devojka koja pomera granice i sigurno prva zvezda predstojećeg Evropskog prvenstva.

Predvodila je Srbiju do zlata na prethodnom šampionatu Starog kontinenta, a ovoga puta očekuje se da dovede Srbiju makar do finala.

Maja Ognjenović

Maja Ognjenović (tehničar) je legenda srpske ženske odbojke i igračica koja će biti upamćena kao jedna od najboljih u istoriji. Ognjenovićeva, koja ima 35 godina, debitovala je davne 2005. za selekciju Srbije i Crne Gore, a od 2006. redovno osvaja medalje sa nacionalnim timom.

Imala je kratku pauzu, ali se ubrzo vratila i nastavila da dominira. Čak tri puta je izabran za najbolju tehničarku Evropskog prvenstva (2007, 2011. i 2015).

Natalija Gončarova

Natalija Gončarova spada među najiskusnije odbojkašice na ovogodišnjem Evrovoleju. Iskusni korektor ima 30 godina i sa nacionalnim timom je osvojila dva zlata na šampionatu Starog kontinenta (2013. i 2015).

Međutim, Rusija pre dve godine nije uspela da dođe ni do polufinala, pošto je u četvrtfinalu zaustavljena od strane Turske.

Mirjam Sila

Mirjam Sila (primač) veoma je važan šraf u ekipi Italije i od njenog raspoloženja dosta ce zavisiti igra vicešampionki Evrope. Sila, specijalista za prijem, ima 24 godine i polako sazreva. Pre godinu dana na Svetskom prvenstvu bila je u idealnoj petorci.

Odbojkašica Koneljana, ljutog rivala Novare, iza sebe ima sjajnu sezonu, ali i nešto slabije leto u kojem je Italija uspela da se plasira na Olimpijske igre.

Stefana Veljković

Stefana Veljković (bloker) punih deset godina nastupa za nacionalni tim Srbije i godinama je jedna od najboljih naših odbojkašica. Ima fantastičnu saradnju sa Majom Ognjenović, i njeni smečevi u 90 odsto slučajeva su nerešiva enigma za protivničku ekipu.

Osvojila je veliki broj medalja i individualnih nagrada, a pre dve godine u Bakuu bila je najbolji bloker šampionata.

Malvina Smaržek

Malvina Smaržek (korektor) lider je reprezentacije Poljske i najbolji poenter nedavno završene Lige nacija. Smaržek nastupa za Bergamo, ima 23 godine i pred njom je blistava karijera.

Protivničke odbrane nisu znale šta da rade s njenim smečevima, koji su veoma precizni i snažni.

Elitsa Vasileva

Elitsa Vasileva pokušaće da dovede Bugarsku do završnice turnira, što uopšte neće biti lako. Međutim, ako Bugarke ponove igru iz kvalifikacionog turnira za OI mogle bi da se nadaju visokom plasmanu.

Bugarska nije uspela da izbori plasman na Olimpijske igre, ali je u meču za prolaz odigrala sjajan duel protiv domaćina SAD.

A koja je po vama najlepša učesnica ovogodišnjeg prvenstva?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.