Zdrav duh

Jedan film joj je doneo titulu najseksepilnije žene sveta, a danas ova lepotica puni 55 godina

Važi za jednu od najlepših žena sveta, a otkad se razvela od poznatog slavnog glumca, viđena je u naručju znatno mlađeg umetnika Nikolasa Lefevra (36).

Ponedeljak, 30.09.2019.

14:35

Izvor: B92

Jedan film joj je doneo titulu najseksepilnije žene sveta, a danas ova lepotica puni 55 godina
Foto: Getty/Vittorio Zunino Celotto / Staff

Podeli:

Italijanska glumica Monika Beluči danas proslavlja 55. rođendan, a malo ko zna da joj gluma nije bila prvi izbor i da je želela da bude advokat i bavi se modelingom.

U svet šou-biznisa ušla je pre gotovo pune četiri decenije, a kao manekenka je počela da radi sa 16 godina.

Studirala je pravo na Univerzitetu u Peruđi, ali je na kraju odustala od fakulteta, kako bi se posvetila modelingu. Kasnije se okrenula glumi, ostvarila u brojnim ulogama i osvojila svet.

Prvu veću ulogu imala je 1992. godine u filmu "Drakula" Fransisa Forda Kopole, u kojem je glumila jednu od tri vampirske neveste.

Svetsku slavu i status najseksepilnije žene sveta stekla je tek glavnom ulogom u italijanskom filmu "Malena" iz 2000. godine.

Veliku pažnju privukla je i nekoliko godina kasnije ulogom Marije Magdalene u kontroverznom filmu "Stradanje Isusovoa" Mela Gibsona, gde se prilično odmakla od svog seksepilnog imidža i ustaljenih uloga.

Glumica iza sebe ima dva propala braka. S modnim fotografom Klaudiom Karlosom Basom (60) bila je u braku od 1990. do 1994., ali duži i poznatiji je njen drugi brak s glumcem Vinsentom Kaselom (52). U braku su bili od 1999. do 2013. godine i imaju dve ćerke Devu (15) i Leoni (9).

Sporazumno su se razveli i nisu u javnosti pričali o detaljima rastave. Dugo se pisalo da je jedan od glavnih razloga Monikina afeta sa azerbejdžanskim tajkunom Telmanom Ismailom (63).

Međutim, krajem prošle godine Monika je snimljena u društvu mlađeg francuskog umetnika Nikolasa Lefevra (36). Ova razlika u godinama im očigledno nimalo ne smeta pa glumicu i umetnika u poslednje vreme sve češće viđamo zajedno na raznim događajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.