Zdrav duh

"Ponašao se kao svinja": Dženifer Aniston o saradnji s Vajnštajnom

Među desetinama žena koje su optužile Harvija Vajnštajna za seksualno zlostavljanje nalazi se i glumica Dženifer Aniston.

Četvrtak, 10.10.2019.

18:50

Izvor: Super žena

Foto: Gettyimages/Mike Windle

Podeli:

U intervjuu za magazin "Variajeti" (Varitety), Anistonova je progovorila o negativnom iskustvu s Vajnstinom, s kojim je 2005. godine sarađivala na filmu "Fatalna preljuba". Ona je ispričala kako je Vajnstin, između ostalog, pokušao da je natera da nosi haljinu koju je dizajnirala njegova supruga Georgina Čapman.

"Te godine je Georgina Čapman izbacila liniju odeće. Harvi me je posetio tokom snimanja u Londonu i rekao: 'Želim da nosiš ovu haljinu na premijeri filma'. To nije bio moj stil pa sam rekla da ne želim, na šta je on odgovorio da moram", rekla je Anistonova.

Jednu od neugodnosti je doživela i na večeri povodom premijere filma, piše Klix.ba.

"Za stolom su bili Klajv Oven i producenti, a ja sam sedela pored jednog prijatelja. U jednom trenutku Vajnstin je ušetao i rekao mom prijatelju da se makne i zatim seo pored mene. Kakvo odvratno i svinjsko ponašanje, pomislila sam", rekla je popularna glumica.

Vajnstin se suočava s više od 70 optužbi za seksualno uznemiravanje i silovanja. Optužbe protiv Vajnstina rezultirale su globalnim pokretom #MeToo koji je, smatra Anistonova, napravio veliki pomak u Holivudu.

"Ima tu još mesta za napredak", istakla je Dženifer Aniston, koja trenutno radi na projektu "The Morning Show". Reč je o seriji koja se takođe dotakla pokreta #MeToo i zlostavljanja na radnom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.