Manekenka proglašena najlepšom na svetu: "Lice joj je najbliže savršenstvu"

Manekenka Bela Hadid (23) proglašena je najepšom ženom na svetu prema najnovijem istraživanju naučnika.

Zdrav duh | Super žena |
Podeli
Foto: Getty/Pascal Le Segretain
Foto: Getty/Pascal Le Segretain

Bela je tako, prema analizama grupe naučnika koji se bave i najsitnijim detaljima, proglašena najlepšom ženom sveta sa savršeno proporcionalnim licem.

Proporcije njenog lica sa 94,35 posto odgovaraju "zlatnom preseku", odnosno zlatnim proporcijama, meri koja predstavlja fizičko savršenstvo.

Njene oči, obrve, nos, usne, obrazi, jagodice i oblik lica skoro su savršeni prema pojmu lepote starih Grka.

Listu najlepših sastavio je hirurg Džulijan de Silva, koji je izjavio kako je njena simetrija lica najbliža savršenstvu.

View this post on Instagram

Yellow sky bathed in light

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

"Bela je bila pobednica kada su uzeti u obzir svi parametri. Njeno lice najbliže je savršenstvu. Brada manekenke najbliža je savršenstvu, a od maksimalnih 100 odsto i savršenog oblika deli je samo 3 posto. Njena simetrija lica najbliža je savršenstvu. Bela je nova generacija supermodela i moguće je da će dominirati scenom u narednim decenijama. Njena najveća slabost je na području obrva", rekao je doktor De Silva, jedan od naučnika koji je radio na ovom projektu.

Drugo mesto na ovoj listi zauzela je pevačica Bijonse, a treće glumica Amber Herd.

Među deset najlepših nalaze se i Arijana Grande, Tejlor Svift, Kejt Mos, Skarlet Johanson, Natali Portman, Kejti Peri i manekenka Kara Delevinj.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 15 sledeca idi na stranu