Zdrav duh

Ovakve "prijateljice" ne želite u svom životu

I dok je u tinejdžerskim godinama sasvim normalno da mislite da imate nekoliko najboljih prijateljica s kojima ćete se družiti zauvek, kada odrastu, ljudi obično saznaju da su samo retka prijateljstva večna.

Nedelja, 08.12.2019.

15:20

Izvor: Super žena

Ovakve
Foto: depositphoto/nd3000

Podeli:

Ako još niste naučili tu lekciju, moguće je da se još uvek družite s nekim ko vam baš i nije prava prijateljica. U nastavku smo izdvojili četiri tipična tipa prijateljica koje to zapravo nisu i nadamo se da nećete prepoznati nekoga iz svog užeg društva.

"Prijateljica" iz koristi

Ona je tu samo kad joj nešto treba: kada treba da joj pozajmite novac, da slušate jadikovke o bivšem ili da joj učinite bilo kakvu drugu uslugu. Njoj ne pada na pamet da vas pita kako se osećate i da li vam treba nešto. Jednostavno joj to nije bitno, a zato vam i nije prava prijateljica.

Kritičarka

Ugojili ste se? Ona će vam to podrugljivo reći. Smršali ste? Ona će vam to prebaciti. Uvek će pronaći način da vam spusti samopouzdanje, na koji god način je to moguće, prenosi Index. Prave prijateljice to ne rade jedna drugoj, a takva negativna osoba vam sigurno ne treba u životu.

Takmičarka

Njen život je jedna večna igra, jedno večno takmičenje. Uvek će se takmičiti s vama u tome koja je pametnija, lepša, zgodnija, koja ima boljeg dečka... Njoj nije bitno o čemu se radi, bitno joj je da je ona bolja od vas i da to svi čuju. Nije baš osoba za poželeti je u svojoj blizini, zar ne?

Vaša kopija

Dobili ste dosta komplimenata za svoju novu haljinu i drugi dan ste nju videli u istoj. Rekli ste joj ko vam se sviđa, a zatim je ona "slučajno" naletela na njega i pozvao ju je na dejt. Od kada se znate iskopirala je svaku vašu frizuru. Ako je imate u životu - bežite glavom bez obzira. Ne treba vam "ona devojka u dugoj beloj haljini" na vašem venčanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare