Zdrav duh

Legenda i fatalna Srpkinja bila je dublerka Sofije Loren: Oficiri su se "borili" za njenu naklonost

Košarkašica Ljubica Otašević igrala je na Evropskom prvenstvu pre tačno 66 godina, zamalo je napravila holivudsku karijeru i našla se u ulozi dublerke Sofije Loren. Sada je o njoj napisala knjigu novinarka Duška Jovanić.

Utorak, 18.02.2020.

11:18

Izvor: Super žena

Legenda i fatalna Srpkinja bila je dublerka Sofije Loren: Oficiri su se
Foto: Printskrin/Prva TV

Podeli:

Priča se da je zbog Ljubice na terene na Kalemegdanu dolazilo toliko oficira da su tribine izgledale kao da se održavaju sednice Ministarstva odbrane. Priča se i da je Ivo Andrić zbog nje redovno posećivao ne samo utakmice, nego i treninge, a zbog nje je u Beograd dolazio i Keri Grant. Šta je legenda, a šta istina u toj priči otkrila je Duška Jovanić u knjizi "Ljubica, legenda o fatalnoj Srpkinji".

Nakon svega navedenog, jedno je izvesno, rekla je Duška Jovanić o svojoj junakinji - "Reč je o ženi koja je stalno tražila ljubav, a više puta se razočarala".

"Mislim da je živela jedan običan život za sve nas, iako joj to nije bilo u planu".

Autorka knjige se osvrnula na njene klupske drugarice Goranu Baradu, koja je takođe bila član čuvene Zvezdine petorke. "Ona je ostvarila jedan normalan san, igrala košarku, udala se za Musu Bjegojevića i rodila decu, ja sam je posetila ona je učestvovala u filmu. Ljubicina druga klupska drugarica Cica Kalušević je bila dvostruka šampionka, igrala je i košarku i bila bacačica koplja, ali se nije udavala i sahranjena je u aleji zaslužnih građana", kaže Duška Jovanić.

"Kad poredimo te tri biografije, Ljubica je posle tog rolerkostera od života, umrla u Hjustonu i sahranjena tamo. Retko je dolazila u Srbiju, razočarala se zbog toga što joj se otac nikad nije vratio iz zarobljeništva. Počela je da pije i ugojila se, nestalo je te njene lepote. Ipak, imala je običaj da se u čast Srba napije i popne na sto", otkriva Duška Jovanić.

Više o tome zašto je retko dolazila u Srbiju i njenim ljubavima, pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare