Zdrav duh

Voditeljka pobedila karcinom pankreasa, pa slikom iz bolnice poslala snažnu poruku

"Molila sam Boga, posle mesec dana, da skupim snagu i da prošetam samo deset minuta", napisala je Biljana.

Petak, 27.03.2020.

10:14

Izvor: telegraf.rs

Default images

Podeli:

Voditeljka Biljana Obradović u septembru 2018. godine dobila je bitku sa karcinomom pankreasa. Voditeljka je tada ispričala da je uvek vodila zdrav život, a da ima opakog protivnika saznala je na rutinskom pregledu.

Biljana je sada objavila fotografiju iz bolničke postelje i napisala kroz šta je prolazila tih dana kada se borila sa opasnom bolešću.

"Postoje stvari koje se nikad ne zaboravljaju, a to je kada gledaš kroz prozor i dao bi sve na svetu da siđeš dole i sedneš sa svim onim ljudima za koje ni ne znaš ko su... Da osetiš ukus kafe, koju ne smeš da piješ ili pukneš od sreće kada ti kažu da danas možeš da doručkuješ malo kiselog mleka koje si toliko čežljivo tražio pogledom svih prethodnih dana, a nisi smeo, a da si kod kuće možda ga ne bi ni pogledao...", napisala je Biljana.

"A on ti u onom plehanom tanjiru izgleda kao najlepša torta... A onda nema srećnijeg od tebe kada si trećeg dana uz divne sestre uspeo da napraviš tri metra hodajući od svog kreveta...", dodala je voditeljka.

Obradovićeva je apelovala na građane da poštuju uputstva nadležnih organa i lekara, te da ostanu kod kuće.

"Zato sedite kod kući i ne fantazirajte. U toplom ste, možete da hodate, jedete, pijete, telefonirate... Proći će karantin, a divni lekari će i dalje raditi kao što rade i sada. Sestre će brinuti o bolesnicima kao i pre korone, samo što ima onih koji možda nikad neće izaći iz karantina, jer su teški onkološki bolesnici, deca i stari, jer za njih traje godinama nešto gore od ovoga. I meni je dosadno sada, deca mi skaču po glavi, ne krećem se, pojela bih vola sa ražnja, a uz sve to i radim...", napisala je voditeljka.

Kad me "uhvate bube" uđem da pogledam baš ove slike da bih došla sebi i setila se kako sam tada samo želela da dođem kući i molila Boga da posle mesec dana sakupim snagu i prošetam 10 minuta... I zato ne zaboravite da aplauz zdravstvenim radnicima treba da traje i posle Korone, jer oni rade non stop... A u svemu ima i od goreg gore, teške operacije se i dalje rade, a hirurzi stoje i po 10 sati na nogama. Zato smejte se, vežbajte, mažite nokte", piše voditeljka i tim povodom je pohvalila sve medicinske sestre koje su tih dana bile uz nju, kao što su danas uz neke druge pacijente koji vode bitku za život, zaključila je Biljana.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Postoje stvari koje se nikad ne zaboravljaju, a to je kada gledaš kroz prozor i dao bi sve na svetu da siðeš dole i sedneš sa svim onim ljudima za koje ni ne znaš ko su.. Da osetiš ukus kafe,koju ne smeš da piješ ili pukneš od sreæe kada ti kažu da danas možeš da doruèkuješ malo kiselog mleka koje si toliko èežljivo tražio pogledom svih prethodnih dana, a nisi smeo, a da si kod kuæe možda ga ne bi ni pogledao..A on ti u onom plehanom tanjiru izgleda kao najlepša torta..A onda nema sreænijeg od tebe kada si treæeg dana uz divne sestre uspeo da napraviš tri metra hodajuæi od svog kreveta.. . Zato sedite kod kuæi i ne fantazirajte.U toplom ste, možete da hodate, jedete, pijete,telefonirate...Proæi æe karantin, a divni lekari æe i dalje raditi kao što rade i sada. Sestre re æe brinuti o bolesnicima kao i pre Korone, samo što ima onih koji možda nikad neæe izaæi iz karantina, jer su teški onkološki bolesnici, deca i stari ,jer za njih traje godinama nešto gore od ovoga. I meni je dosadno sada, deca mi skaèu po glavi, ne kreæem se, pojela bih vola sa ražnja, a uz sve to i radim... A, kad me 'uhvate bube' uðem da pogledam baš ove slike da bih došla sebi i setila se kako sam tada samo želela da doðem kuæi i molila Boga da posle mesec dana sakupim snagu i prošetam 10 minuta.. I zato ne zaboravite da aplauz zdravstvenim radnicima treba da traje i posle Korone, jer oni rade non stop.. A u svemu ima i od goreg gore🙏 teške operacije se i dalje rade, a hirurzi stoje i po 10 sati na nogama. Zato smejte se, vežbajte, mažite nokte... . Jer sve æe se ovo jednom lane zvati #stayathome #ostanimokodkuce @j_o_v_a_n_a_89 @dinaikic @mirjana_pd Aplauz za ove žene, one su medicinske sestre👏👏👏👏👏@grubornikica

Објава коју дели Biljana Obradovic (@biljanacity) дана

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.