Zdrav duh

Princeza Kejt pokrenula fotografski projekat "duha, nade i strahova"

U saradnji sa britanskom Nacionalnom galerijom portreta, princeza Kejt pokrenula je fotografski projekat koji će ovekovečiti "duh, nadu i strahove" njenih sunarodnika tokom pandemije koronavirusa.

Četvrtak, 07.05.2020.

16:50

Izvor: Tanjug

Princeza Kejt pokrenula fotografski projekat
Foto: Getty/Eamonn M. McCormack

Podeli:

Kako navodi "Dejli mejl", princeza je kao svoje omiljene već odabrala neke od fotografija prikupljenih u okviru projekta organizovanog u čast onih koji su na prvoj liniji borbe protiv kovida 19, a posebno zdravstvenih radnika.

Na fotografijama koje je izdvojila mogu se videti dvoje male dece koji se, prislanjajući dlanove na staklo zatvorenih ulaznih vrata jedne kuće, pozdravljaju sa bakom i dedom, koji isto čine sa druge strane.

Tu je i fotografija jednog 79-godišnjeg štićenika doma za stare kako pleše sa zdravstvenom radnicom, zatim lice jedne medicinske sestre sa odeljenja za intenzivnu negu posle rada u smeni pod zaštitnom opremom, kao i petogodišnja devojčica koja na licu ima iscrtanu dugu kao svojevrsno priznanje radnicima nacionalne zdravstvene službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare