Projekat koji slavi različitost

Kako bi svet izgledao da su sve žene iste? Iste usne nosevi, kose, ruke, noge... Predstavljamo vam " Projekat 50" koji slavi različitost, odnosno posebnost svake žene, a nesavršenosti pretvara u vrline.

Zdrav duh | Prva TV |
Podeli
Foto: Printscreen / Prva
Foto: Printscreen / Prva

"Projekat predstavlja seriju fotografija na kojima su detalji sa tela 50 žena. To su neki detalji koji su uticali na samopouzdanje, a imam žena od 17 do 75 godina", kaže Đurđina Kovačević, autorka "projekta 50".

Žene sa fotografija su različite struke: Profesorke, učenice, aktivistkinje, frizerke, kaže ova mlada farmaceutkinja kojoj je fotografija postala omiljeni hobi.

"Volim crno - belu fotografiju i mislim da takav vid fotografisanja ima veću jačinu od onih u boji", dodala je Kovačevićeva.

"Poruka projekta je da su sve te stvari koje sam ja fotografisala normalna stvar i da se svaka žena suočava sa tako nečim", rekla je.

Ljudsko telo je, kako kaže, puno strija, celulita, ožiljaka, a žene treba da shvate da nisu same.

"Ako sam uspela da utičem makar na tih 50 žena, onda sam uspela", zaključila je.

Za "projekat 50" planirana je velika izložba, kakva i dolikuje poruci koju on nosi, a dok uslovi za to ne budu ispunjeni, u fotografijama ove talentovane farmaceutkinje možete da uživate na društvenim mrežama.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 24 sledeca idi na stranu