Zdrav duh

Kim Kardašijan "zamrzla" naloge: "Ne mogu da sedim i ćutim dok se širi mržnja"

Rijaliti zvezda ohrabrila je sledbenike da se pridruže kampanji da se društvene mreže učine "odgovornijim".

Sreda, 16.09.2020.

09:19

Izvor: independent.co.uk

Kim Kardašijan
Foto: Gettyimages/Frazer Harrison

Podeli:

Kim Kardašijan kaže da će "zamrznuti" svoje naloge na Instagramu i Fejsbuku jer te platforme "dozvoljavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija".

U utorak je zvezda rijalitija "U korak sa Kardašijanovima" objavila da namerava da se pridruži protestu nastalom u kampanji "Prestanite da mrzite zbog profita na Tviteru".

"Volim što mogu da se direktno povežem sa vama putem Instagrama i Fejsbuka, ali ne mogu da sedim i ćutim dok se na ovim paltformama i dalje širi mržnja, propaganda i dezinformacije - koje su kreirale grupe da bi unele razdor i razdvojile Ameriku - koje samo čekaju da preduzmu korake nakon što ljudi stradaju", napisala je ona. "Dezinformacije koje se dele na društvenim mrežama imaju ozbiljan uticaj na naše izbore i podrivaju našu demokratiju."

"Molim vas, pridružite mi se sutra, kada ću privremeno ugasiti svoj nalog na Instagramu i Fejsbuku kako bih poručila Fejsbuku #StopHateForProfit" (Prestanite da širite mržnju zbog profita).

Kim Kardašijan (39) je zaključila da Tviter ne podstiče svoje sledbenike da saznaju više o tome "kako da sačuvaju istinu". Prema kampanji, koja sebe opisuje kao "tekuću kampanju koja drži da su kompanije odgovorne za širenje mržnje na svojim platformama", dvadesetčetvoročasovno 'zamrzavanje' je deo njihove "nedelje akcije" i održaće se 16. septembra.

"Sve veći broj pojedinaca najavljuje da će se pridružiti kampanji 'Stop mržnji zbog profita' na nedelju dana u akciji koja počinje u ponedeljak, 14. septembra", navodi se u kampanji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.