Zdrav duh

Najzgodnija novinarka na svetu: "Kolega mi je rekao da su me zaposlili samo zbog grudi"

Najpoznatija italijanska novinarka i, po mišljenju mnogih, najzgodnija novinarka na svetu, Dileta Leota, ovih dana sprema se da zaplovi nekim drugim vodama.

Sreda, 23.09.2020.

11:42

Izvor: Super žena

Najzgodnija novinarka na svetu:
Foto: Getty Images/Francesco Pecoraro

Podeli:

Naime, ova Sicilijanka uskoro će izdati svoju knjigu "Izaberi da se osmehuješ", u kojoj će opisati mnogo nepoznatih detalja iz svog života. Jedan od tih detalja bio je i raskid sa bokserom Danijeleom Skardinom, prenosi 24sata.hr.

"Bila je to velika ljubav. U knjizi ga zovem svojom ljubavlju, iako je sada gotovo, ali nemam pravo to da obrišem, jer sam se tako osećala dok sam pisala", rekla je Leota za italijanski časopis "Ki".

Upravo je taj časopis, na osnovu nekih saradnji, "zaključio" da je Diletino srce osvojio Zlatan Ibrahimović. Međutim, izgleda da tu ipak nije bilo ništa više od profesionalnog odnosa.

"Sada sam slobodna i želim da iskoristim vreme da upoznam sebe, da mogu da pogledam film, a da nikome ne odgovaram. Zlatan? Nikada ne bih bila sa oženjenim muškarcem", objasnila je.

Govorila je i o stereotipima prema ženama u sportskom novinarstvu.

"Na početku nije bilo lako. Kolega mi je rekao da su me zaposlili samo zbog grudi. Naravno, nisam zato napustila Sky, već sam osetila da je tržište satelitske televizije počelo da se menja", zaključila je Dileta Leota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.