Zdrav duh

Jelena Đoković: "Knjiga o seksu me je promenila" VIDEO

Supruga najboljeg tenisera sveta i uspešna poslovna žena Jelena Đoković sa pratiocima na društvenim mrežama podelila je koje su knjige promenile njen život, a među njima je i jedna posvećena seksu.

Utorak, 20.10.2020.

12:55

Izvor: Super žena

Jelena Đoković:
Foto: Gettyimages, Clive Brunskill, Staaff

Podeli:

Ovih dana Jelena je svratila do jedne knjižare u centru Beograda i rešila da otkrije svima šta to ona voli da čita.

"Rekli su mi da imam minut da nađem par knjiga za preporuku… Ispalo je tri minuta, a moglo je bar 33. Kad zađem u popularnu psihologiju, pa ne izlazim", kazala je Jelena u snimku koji je objavila na svom Instagramu.

Sa rafova odabrala je dela za koja kaže da su joj promenila život.

"Ja sada najviše čitam popularnu psihologiju i to je ono što najviše doprinosi mom rastu", kazala je Jelena i preporučila knjigu "E, zabole me" pošto govori koliko su važne naše sopstvene odluke za sve ono što želimo od života.

Priznaje da tu knjigu nije ni pročitala, ali jeste čula da je mnogima pomogla.

"Ja vrlo poštujem Džoa Dispencu i jako volim njegove knjige, mislim da je sjajan čovek. A tu je i knjiga 'Četiri sporazuma' koju preporučujem od srca, kao i Ester Perel. Ona je genije za partnerske odnose. Seksualnost je nešto jako bitno i što mnogi izgube u dugim vezama. E, pa ovo je nešto što može da vam da neku interesantnu perspektivu", savetuje Jelena Đoković.

Osim toga, ona preporučuje knjigu "Nesputana duša", koja govori o vraćanju sebi i spiritualnom uzdizanju, a delo nas ohrabruje da slušamo svoje bolove i da se suočimo sa njima.

"Često kažu da u životu svi tražimo sreću, ali onda se desi da ta potraga za srećom bude izbegavanje bola. Ali život je sam po sebi patnja i bol i mi treba da prihvatimo te stanice na putu ka nečemu i da ne izbegavamo bol, da ga ne maskiramo. Ova knjiga ima sjajne primere kako da to uradite u svakodnevnom životu", objasnila je.

Osvrnula se i na dela posvećena ezoteriji i predložila knjigu "10 najvažnijih stvari koje bi umrli želeli da vam kažu".

Jelenine preporuke su oduševile njene pratioce i prihvatili su njen poziv, pa i sami predlagali štivo za ove dane, ali i lepo se zahvalili na dobrim predlozima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.