Zdrav duh

Rak dojke je najčešći oblik tumora kod žena: "Gubitak kose bio je najteži i najemotivniji trenutak"

Sa blizu 4.600 novih slučajeva godišnje u Srbiji, rak dojke predstavlja najčešći oblik tumora kod žena.

Četvrtak, 22.10.2020.

15:08

Izvor: Super žena

Rak dojke je najčešći oblik tumora kod žena:
Ilustracija/Foto: depositphoto/racorn

Podeli:

U okviru kampanje "Daj snage", zahvaljujući donacijama 491 osobe, prikupljeno je više od 40 kilograma kose, nakon čega je napravljeno 40 perika.

"Tokom mog lečenja, gubitak kose bio je najteži i najemotivniji trenutak, nakon čega sam osetila veliki gubitak samopouzdanja. Dan kada sam preuzela periku iz Ženskog cetra Milica potpuno mi je povratio snagu i želju da se borim i dobijem bitku. Od tada je sve delovalo lakše", rekla je Milena Borovčanin, korisnica perike od prirodne kose, napravljene tokom prethodnih talasa kampanje "Daj snagu".

Nakon prikupljanja kose, perike se izrađuju, a potom sledi faza u kojoj će zainteresovane žene moći da se prijave za svoju periku od prirodne kose. Pored toga, korisnicama Ženskog centra Milica pomoć se pruža i na psihološkom nivou, putem savetovanja i edukaciju, kroz koje je od početka kampanje prošlo više od 120 žena.

Kampanju su pokrenuli Pantene i Ženski centar Milica iz Vrnjačke Banje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare