Zdrav duh

"Zašto se moje telo uvek cenzuriše?" Plus-sajz manekenka dobila bitku protiv Instagrama FOTO

Sreda, 28.10.2020.

15:29

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Britanska plus-sajz manekenka Najomi Nikolas Vilijams pokrenula je kampanju na Instagramu pod haštagom #iwanttoseenyome nakon što je ta društvena mreža uklonila njenu fotografiju iz avgusta uz objašnjenje da je previše eksplicitna.

Na toj fotografiji ona sedi na stolici u toplesu, a grudi pridržava rukama.

Najomi nije jasno zašto je ta fotografija uklonjena, dok se tolerišu gole fotografije Kim Kardašijan i Emili Ratajkovski.

"Zašto se moje telo uvek cenzuriše? Uvek su na meti crne žene s krupnijim telima i od toga sam umorna. Konstantno sam tu, delim svoju umetnost i pokušavam da učinim normalnim sve tipove tela, a stalno me ućutkuju", napisala je između ostalog Najomi.

Njena kampanja rezultirala je peticijom koja je prikupila preko 20.000 potpisa, pa je nakon nekoliko meseci Instagram objavio da će ažurirati svoja pravila vezana za golotinju.

Instagram je objavio da će dozvoliti sve sadržaje u kojima neko grli ili drži svoje grudi sve dok se ne vide bradavice i priznali su da nisu uspevali vlastita pravila uvek da primenjuju jednako, ali se nadaju da će sada osigurati jednak pristup svim tipovima tela.

Ipak, nije dozvoljeno stiskati grudi ili menjati im oblik rukama, jer to će i dalje kršiti njihova pravila.

"Ovo je velik korak i drago mi je da smo otvorili dijalog o promenama koje se mogu napraviti kada žene rade zajedno i koriste svoje platforme za to da bi napravile promenu", rekla je Najomi nakon Instagramovog saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.