"Snaga žene" i crvena munja: Anja Rubik naga na naslovnici Voga

Poljsko izdanje časopisa Vog odalo je počast ženama koje se bore za povlačenje konzervativnog zakona o abortusu. Na naslovnici je manekenka Anja Rubik pozirala naga, pokrivena grimiznom tkaninom.

Zdrav duh | Super žena |
Podeli
Foto: Getty Images,  Andreas Rentz / Staff
Foto: Getty Images, Andreas Rentz / Staff

Anja na licu ima naslikanu crvenu munju, simbol protesta žena protiv zakona koji zabranjuje abortus u gotovo svim slučajevima. Nakon besa javnosti, usvajanje kontroverznog zakona je odloženo.

Sada je i poljski časopis otvoreno zauzeo stav protiv presude u svom najnovijem izdanju, na kojem su istaknute reči "snaga žena".

"Sve što se tiče Poljaka odnosi se i na nas. To je slučaj od prvog izdanja poljskog Voga i uvek će biti tako", navodi se u izjavi redakcije "Vog Poland".

Pročitajte još:

"Ovo je rat!": Zabrana prava na abortus - borba za život ili pokazivanje političkih mišića?

Rubikova je objavila naslovnicu na sopstvenom Instagramu, nazvavši je jednom od "najvažnijih i najličnijih naslovnica i portreta u karijeri".

"Pravo žene da bira je lakmusov test za zdravo, progresivno društvo. Ovaj trenutak će uticati na poljsko društvo u narednim decenijama. Država ograničava žene potpunom zabranom pobačaja i ograničavanjem njihovih reproduktivnih prava. Reproduktivna prava su ljudska prava, garantuju slobodu odlučivanja o našem životu, našim telima, našem zdravlju i našoj sudbini", napisala je manekenka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 31 sledeca idi na stranu