Zdrav duh

"Model našeg vaspitanja je da se muškarci ne uče da održavaju domaćinstvo" VIDEO

Bez obzira na to da li su zaposlene ili ne, žene u Srbiji, u odnosu na muškarce, dvostruko više vremena rade u kući, a Dejan Višekruna iz Udruženja "TATA" istakao je da naš model vaspitavanja podrazumeva da se muškarci ne vaspitavaju kao aktivni učesnici u održavanju domaćinstva.

Petak, 26.02.2021.

16:59

Izvor: B92, TV Prva

Foto: Shutterstock/VGstockstudio

Podeli:

"Rezultat takvog vaspitanja je prenošenje posla u naše sekundarne, nove porodice. U današnje vreme potpuno je nepotrebno govoriti da je li je to dobro ili nije. Organizacija današnjeg života je takva da nemaš drugu mogućnost nego da isto radiš", rekao je za televiziju Prva Višekruna.

Advokat Milena Polić rekla je da su žene uvek te koje rade više i dodala da je radila na slučaju kada je muškarac sve vreme čistio i spremao kuću kao i čuvao decu, a posle odreženog vremena tražio je da mu žena plati.

"Taj koncept još ne postoji kod nas. Može da se ostvari pravo, ali pitanje je kako to može da se izvede", zaključio je Višekruna.

Detaljnije šta su o ovoj temi govorili Višekruna i advokat Milena Polić pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare