Zdrav duh

Nekada se borila za život, a sad se vraća jača nego ikad FOTO

Kanadska lepotica, manekenka i glumica Šalom Harlou, na pragu 48. godine vraća se u elitnu modnu agenciju "IMG models", sa kojom je sarađivala krajem devedesetih, kad je bila na vrhuncu karijere.

Utorak, 02.03.2021.

14:10

Izvor: Jutarnji list

Nekada se borila za život, a sad se vraća jača nego ikad FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Muza brendova Šanel i Dior i jedna od miljenica pokojnog dizajnera Đanija Versačea najavila je kako će u svoje buduće poslovne projekte što više nastojati uključiti promociju holističkog zdravlja, kom se poslednjih godina u potpunosti posvetila.

"Srećni smo što opet možemo da pozdravimo Šalom u IMG modelsu. Njen dugogodišnji rad uticao je na mnoge, pomogavši im da prihvate svoju kreativnost i pomere granice unutar industrije. Uzbuđeni smo zbog njenog sledećeg modnog poglavlja", izjavio je direktor agencije Ivan Bart.

Zbog nekonvencionalne lepote pratila ju je titula antisupermodela, a časopis "Forbs" 2007. godine uvrstio ju je među 15 najplaćenijih manekenki na svetu.

Šalom, inače licencirana instruktorka joge, koja trenutno studira terapiju polariteta i biodinamičku kraniosakralnu terapiju, modni agenti otkrili su početkom devedesetih na koncertu rok benda "Kjur" u Kanadi. Kao devojčica plesala je balet, a roditelji su joj, dok je odrastala, dopustili da neko vreme živi u hipi-zajednici blizu njenog rodnog Toronta.

"Za nekoga ko je došao iz porodice o kojoj se brinula samohrana majka iz radničke klase, koja je odgajala troje dece, čistila tuđe kuće, dostavljala picu i školovala se noću, definitivno mogu da kažem da mi je svet mode promenio život i pre svega osigurao finansijsku stabilnost koju nisam imala u detinjstvu", izjavila je pre nekoliko godina Šalom, koja je upravo zahvaljujući majci upoznala "nju ejdž" filozofiju i to decenijama pre nego što je postala trend i globalni fenomen.

"Mama je bila zagovornica ajurvedske medicine i ozonskih terapija i učila me o ekološkoj osvešćenosti... Sećam se kako su se svojevremeno svi zgražavali kad bi čuli da koristim ženske higijenske proizvode koji mogu da se peru i ponovo koriste", rekla je u jednom intervjuu Šalom Harlou.

Kanađanka se iz sveta mode povukla 2013. godine. Tad je, kako sama kaže, obolela od kombinacije lajmske bolesti, parazita koji je pokupila tokom brojnih putovanja i trovanja crnom buđi", zbog čega je dugo bila prikovana za krevet, a neko vreme morala je da koristi i invalidska kolica kako bi uopšte mogla da se kreće.

"Duboke hronične bolesti mogu da podstaknu nervni slom, a ja sam tad imala složeni PTSP od svih tih silnih infekcija sa kojima se moje telo borilo. Jednostavno su me sustigle sve nezarasle telesne, mentalne i emocionalne rane", prisetila se prošle godine Kanađanka u intervjuu za "In stajl". Tad je prvi put javno govorila i o tzv. fekalnoj transplantaciji, kojoj se podvrgla u Londonu. Primila je infuziju tekućeg filtrata stolice (fecesa) zdravog donatora kako bi joj se normalizovala crevna flora. Bila je to prva u nizu medicinskih intervencija koja mi je bukvalno spasla život", rekla je manekenka, koja je posle svega što je navela prihvatila sporiji tempo života pa se okrenula lečenju i prirodi.

"Još uvek se lečim. Volim svoj posao, ali više ne želim da svake nedelje budem u avionu i da letim oko pola sveta. To nije održivo ni za moje telo ni za životnu sredinu. Volela bih da modna industrija pronađe načine za rad na lokalnim nivoima. To je moguće, jer talenata ima svuda, a pametnim ponašanjem činimo dobro i planeti na kojoj živimo", zaključila je lepotica, koja se oprobala i kao glumica, koju smo mogli da vidimo u filmovima "Kako izgubiti dečka za 10 dana", "In & Out" i "Vanila Skaj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare