Zdrav duh

"Svako može da promeni svoj život": Od teške zavisnice do diplome fakulteta FOTO

Hrabra majka troje dece diplomirala je političke nauke na Univerzitetu Vašington i podelila je jednu od svojih fotografija pored druge fotografije snimljene 2005. godine za koju kaže da pokazuje najintenzivnije vreme njene zavisnosti.

Utorak, 05.10.2021.

16:03

Izvor: Fox news

Foto: Profimedia

Podeli:

"Ova fotografija pokazuje moje najgore dane kada sam bila zavisnica od droga. Dve fotografije pokazuju u kojoj meri čovek može da menja svoj život samo ako to zaželi i ako uloži trud", kaže Džini koja je ispričala svoje putovanje.

"Moja majka je bila zavisnica i prvi put sam se srela s drogom kada sam imala sedam godina. Već s 15 bila sam apsolutna zavisnica od heroina", kaže te dodaje da je odrastanje s majkom zavisnicom i šestero braće i sestara bilo haotično.

Droga je za nju bila svojevrsni beg od stvarnosti.

"Postajala sam sve ono što nikada nisam htela, a to je nažalost slika moje majke", prisjetila se.

Napustila je školu kada joj je bilo 10 godina. Što je bila starija, to je njeno stanje bio gore, a napuštanje pakla droge činilo se kao nemoguća misija. S 20 godina, kada je završila u zatvoru, godinu i po je bila bez droge, no brzo se vratila starim navikama. Ubrzo se i udala za muškarca koji ju je zlostavljao. Kada je 2012. ponovno uhapšena, bilo joj je rečeno da neće tako brzo izaći, što je na kraju za nju bio spas i put prema normalnom životu.

"Prvih šest meseci bilo je najteže jer sam prolazila kroz krizu. Odlučila sam da preuzmem odgovornost, da zavolim sebe i menjam se", kaže.

U poslednjih devet godina Barton se bavi pešačenjem, penjanjem, bicikliranjem i trčanjem. Deca su joj podrška, a želi da podstakne i druge na promene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare