Zdrav duh

Džepna Venera savršenog tela poručuje: "Nabavite malu trambolinu i skačete"

U nedavnom intervjuu za časopis Women's Health, glumica i rediteljka Eva Longorija govorila je o naporima koje ulaže u svoje mentalno i fizičko zdravlje.

Četvrtak, 03.02.2022.

19:32

Izvor: Super žena

Džepna Venera savršenog tela poručuje:
Foto: Profimedia

Podeli:

Kad je pod stresom ili opterećena zbog svakodnevnog posla, Eva, kaže, često i ne pokazuje to ljudima u svojoj okolini. Godinama je ova slavna glumica žonglirala između profesionalne karijere i privatnog života, pa je našla balans u svemu tome.

"Fizička aktivnost, sat vremena fizičke aktivnosti, mi pomaže u svakodnevnim obavezama", kaže ona za pomenuti časopis.

Tokom pandemije koronavirusa, sa kojim se ceo svet i dalje suočava, Eva je uspela da nađe razonodu, nešto što će joj skrenuti misli sa katastrofe koja je zadesila svet. Pored toga što se posvetila unapređenju svojih kulinarskih sposobnosti, Eva je otkrila i zanimljiv sportski rekvizit koji joj, kako kaže, pomaže da ostane u top-formi.

Eva Longorija u minijaturnom bikiniju: "Očajna domaćica" pokazala vretenasto telo

"Morate da nabavite malu trambolinu i da skačete. Iako nema preveliki uticaj na vašu celokupnu mišićnu masu, skakanje je korisno za vaše zdravlje", kaže ona, dodajući da se sa svakodnevnim praktikovanjem ove aktivnosti telo oslobođa viška tečnosti, ali i umora.

A na pitanje kako je uspostavila ovu sada već svakodnevnu rutinu sa trambolinom, glumica je otkrila da je to bilo na predlog njene prijteljice.

"Moja prijateljica Elsa Kolins, saosnivačica internet-zajednice 'Poderistas' (zajednica koja inspiriše i promoviše Latinoamerikanke) postavila je video-snimak na Instagramu kako vežba na trambolini. Tada sam bila zapanjena i rekla sam: 'Gopode, šta radi. Izgleda kao da je poludela'", priseća se ona kroz osmeh.

Ubrzo nakon ove "ludosti" Elsa Kolins je ubedila Evuda proba onlajn kurs. I tako je ušla u te vode.

"Skakanje me čini prisutnom, jer moraš da se fokusiraš i zapamtiš pokrete. Često se menjaju strane tokom skakanja, pa možeš vrlo lako da izgubiš kontrolu. Volim taj izazov."

Ne samo da skakanje na trambolini pomaže slavnoj Latinoamerikanki da se više fokusira na svakodnevne aktivnosti, već joj pomaže i da se zbliži sa porodicom i prijateljima.

"Čak i moj sin Santjago ume ponekad da se priključi mojim vežbama, a trambolina putuje sa mnom – gde god da odem."

Za poboljšanje mentalnog zdravlja, Eva primenjuje meditaciju, nekad pet minuta, a nekad i 20. Njeni prijatelji i ona su se nedavno priključili kursu meditacije, pa često i zapisuje svoje misli tokom dana.

"Zapisujem svoje misli svakodnevno, što je zapravo dobro, jer kad to radiš sa svojim prijateljima, postaješ svestan svoje okoline i ljudi."

Kako bi poboljšala san, Eva, kaže, nosi prsten aura, koji koristi temperaturu i pokrete tela da bi merio dužinu i kvalitet spavanja.

Eva Longorija bez šminke: Baš kao svaka normalna žena


"Svako jutro, aura ocenjuje kvalitet spavanja od 0 do 100 na osnovu aktivnosti iz prethodnog dana", objašnjava ona, dodajući da često komentariše sa prijatejima da njen broj ne ide preko 94.

Pored porodice, prijatelja i njene dnevne rutine, njena karijera rediteljke je čini srećnom, pa je ovom prilikom otkrila da u poslednjih nekolika dana montira i uređuje film "Flamin’Hot". To je, inače, prvi igrani film koji ona režira. Ipak, ne krije zadovoljstvo i suze radosnice zbog ovog projekta.

"Znate, to je projekat koji mi je blizak srcu. studio mi je dozvolio da angažujem ljude koje sam htela i ovih dana sam mnogo srećna", zaključuje ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.