Zdrav duh

Kako se izboriti sa stresom prirodnim putem – postoje tri načina

Većina živi jako brzim i uzburkanim životom, te je stres postao svakodnevnica mnogima od nas. Kada je prisutan, on stvara bujicu hormona o doprinosi osećaju anksioznosti.

Petak, 03.03.2023.

17:09

Izvor: Novosti

Kako se izboriti sa stresom prirodnim putem – postoje tri načina
Foto: G-Stock Studio/Shutterstock

Podeli:

Kada se ovakve nagle promene dese u organizmu, ona slabe imunitet i pshički umaraju čoveka, te da je potrebno izboriti se sa njima na što bolji i efikasniji način. To je najbolje uraditi tako što ćete u svou dnevnu rutinu ubaciti određene navike koje bi trebalo ponavljati. Uzimajte prirodne suplemente

Ćesto u borbi protiv stresa ljudi konzumiraju određene tablete da bi se smirili. Međutim, nemojte ih uzimate na svoju ruku.

Kao zamenu za tabete, pokušajte suplementima i uz zdravu ishranu da ojačate svoj imunitet, tako da se lakše i brže izbori sa stresom. Predlažemo vam da najpre proverite krvnu sliku i u savetu sa lekarom uzmete neopohodne suplemente, to može biti vitamin C, vitamin B , folna kiselina koji jačaju imunitet tako da organizam postane jak.

Fizička aktivnost

Svakodnevna fizička aktivnost može biti odlična za prirodno otklanjanje stresa i osećaja anksioznosti. Takođe pomaže u opuštanju celog organizma, a pritom znate da ste uradili nešto dobro i za vaš fizički izgled.

Tokom treninga telo otpušta hormone sreće koji nas relaksiraju i čine da se osećamo bolje u svojoj koži, ali i jačaju naše samopouzdanje. Pritom će svakodnevna fizička aktivnost poboljšati kvalitet vašeg sna, koji često pada usled stresnih situacija.

Kontrolišite unos kofeinskih proizvoda

Većina se oslanja na kofein kako bi pregurali dan. međutim kofein vas zapravo može učiniti još nervoznijim, te će se anksioznost koju osećate takođe povećati. Tako da je važno kontrolisati unos kofeina i minimalizovati ga u svakodnevnici kako bi se osećali bolje.

Kofein podstiče lučenje hormona stresa već nakon sat vremena od popijenog napitka i može stvoriti dodatan osećaj anksioznosti ako se uzima u velikim količinama. Radije mu pronađite alternativu u zdravim navikama kao što su čajevi!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare