Zdravlje žene

Samo jedna jutranja navika učiniće čudo za vaše zdravlje

Sigurno niste znali da samo jedna jutarnja navika može učiniti čudo za zdravlje vašeg organizma, a poseban uticaj ima i na metabolizam.

Subota, 28.01.2017.

12:23

Izvor: Super žena

Samo jedna jutranja navika učiniće čudo za vaše zdravlje
Foto: Thinkstock

Podeli:

Jutarnja navika koju bi trebalo da praktikujete jeste ispijanje jedne čaše topple vode i jedne čaše hladne vode. Možete staviti i malo limuna međutim nije nužno.

Nutricionisti objašnjavaju da ispijanjem vode odmah nakon buđenja vraćate organizam u ravnotežu tako što ga hidrirate. Međutim, imamo loše vesti za ljubitelje jutarnje kafe koja, ukoliko se pije pre vode, iscrpljuje organizam.

Na jutranji umor i tromost upravo utiče dehidratacija. Unos vode je jako koristan za regulaciju ne samo telesnih funkcija, već i funkcija mozga, koje su usko povezane sa raspoloženjem.

Ledena voda koju bi ujutru pili bi “šokirala” telo i na taj način ubrzala process razbuđivanja. Pored svih prednosti koje ima, voda ubrzava i rad metabolizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.