Zdravlje žene

Sraman tekst izazvao gnušanje javnosti: Žena obolela od raka poslužila kao primer "zdravog" mršavljenja

Američki magazin "Kosmopolitan" šokirao je svoje čitaoce, a razlog nisu njihovi čuveni seks trikovi.

Četvrtak, 13.04.2017.

16:03

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ono što je izazvalo gnusne komentare u javnosti je kontroverzni naslov o ženi koja je izgubila kilograme dok se suočavala sa rakom. Tako je pomenuti magazin bez ikakvog blama objavio tekst, u kome se nalazi ispovest bolesne žene, pod nazivom "Kako je ova žena izgubila 20 kilograma bez vežbanja".

Iskrena priča tridesetjednogodišnje Simon Harbinson je dirnula ljude a mnogi, koji pate od iste ili slične bolesti, identifikovali su se sa njom.

Nakon što je dijagnostikovana teška infekcija bubrega, doktori su otkrili da Simon Harbinson boluje od malignog karcinoma slepog creva.

Ona je bila podvrgnuta raznim operacijama, nakon kojih se borila sa klomplikacijama. Jedna od njih je posttraumatski stresni poremećaj, koji se javio odmah nakon postavljene dijagnoze.

Obolela žena se okrenula hrani, kada je u kratkom vremenskom periodu dobila 35 kilograma. Nezadovoljna svojim izgledom, Simon je kasnije započela program mršavljenja "The Bod" u okviru koga je striktno pratila dvanestonedeljni plan ishrane.

Veoma brzo, bez ikakvih fizičkih aktivnosti koje su zbog njenog problema sa zdravljem bile nemoguće, Simon je uspela da ostvari neverovatne rezultate: izgubila je 20 kilograma!

Promenili naslov

"Kosmopolitan" je nakon komentara promenio naslov koji je u novoj verziji bio mnogo pristojniji.

"Ozbiljan strah za zdravlje mi je pomogao da volim svoje telo više nego ikada", glasio je sada.

Ipak, koliko je ovaj tekst razljutio čitalačku publiku govori veliki broj komentara koji je osudio postupak popularnog magazina.

Tako je jedan korisnik Tvitera ironično napisao da je "dobro znati da rak predstavlja ključ za gubitak kilograma."

Jedna žena je takođe izrazila ogorčenost napisavši: "Dobijte rak, provedite određeno vreme u bolnici, i kilogrami će se izgubiti. Dajte, molim vas!"

Bilo je i onih koji su zamoli da što pre promene naslov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare