Zdravlje žene

Potreban vam je samo minut: Trik sa kašikom otkriva da li ste zdravi

U slučaju kada morate da odložite posetu lekaru, isprobajte ovaj jednostavan trik, koji će vam otkriti u kakvom stanju je vaše zdravlje.

Sreda, 26.04.2017.

13:29

Izvor: Super žena

Potreban vam je samo minut: Trik sa kašikom otkriva da li ste zdravi
Foto:Thinkstock

Podeli:

Kako biste ispitali svoje zdravlje, uzmite čistu supenu kaišu i sa donje strane je stavite na jezik, i malo ga protrljajte.

Zatim kašiku stavite u prozirnu kesu, i jedan minut stavite pod jako svetlo, bilo da je to sunce ili lampa.

Nakon jednog minuta možete da pogledate rezultate.

Miris

Ako nakon jednog minuta na kašici ne vidite nikakve tragove, poput mrlja, ili ne osetite nikakav miris, to govori da je vaše zdravlje u redu.

Nasuprot tome, u slučaju da osetite jak miris, moguće je da imate problema sa želucem ili plućima. Slatki miris može da ukaže da bolujete od dijabetesa, a miris amonijaka na problem sa bubrezima.

Ako na kašici ne vidite nikakve tragove, poput mrlja, ili ne osetite nikakav miris, vaše zdravlje je u redu.

*ALT

Mrlje

Poput mirisa, mrlje takođe mogu da otkriju neki zdravstveni problem. Ako su se na kašici pojavile bele ili žute mrlje u debljem sloju, moguće je da bolujete od disfunkcije štitnjače.

Ljubičasta mrlja ukazuje na problem sa bronhitisom, slabu cirkulaciju ili visoki holesterol.

Bela mrlja indikator je infekcije respiratornog sistema, a narandžasta se povezuje sa bolešću bubrega.

Na kraju, imajte na umu da ovaj test ne može da zameni lekarski pregled i nalaz, već je više informativnog karaktera koji može da ukaže na neke zdravstvene probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.