Budi bolja, budi bolje

Sve više žena se odlučuje za profesionalnu masažu vagine

Iako nije poenta da se postigne orgazam, neke žene ga uspešno dožive tokom masaže koja uključuje čak i penetraciju prstom.

Zdravlje žene | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Yoni masaža je pravi hit u svetu, a žene se sve više odlučuju za ovaj tretman koji ima za cilj da oslobodi emocije koje se ponekad mogu "zaglaviti u vagini".

Baš poput bilo koje masaže, žene se nakon toga osećaju bolje i energičnije, a tajna se krije u oslobađanju nagomilanog stresa.

Yoni masažu isključivo obavljaju profesionalni maseri, a oni ističu da se proces sastoji iz nekoliko delova: masaže koja uključuje dodirivanje, duboko disanje i ponekad (ako žena pristane) i penetraciju prstom.

Tako Ajsas Finiks, dama koja se bavi ovom vrstom masaže, obašnjava da žena može da prođe kroz razna iskustva tokom praktikovanja.

Ipak, ona napominje da nije poenta da se postigne orgazam, već da otkrije šta je uzbuđuje, ali i da se oseća dobro nakon tretmana.

"Yoni masaža je svečanost u kojoj je žena pozvana da iskoristi dodir svoje vulve. Dodirom se može očistiti energija, posebno negativna, koju izaziva stres", objašnjava Ajsis.

Povodom sve veće popularnosti yoni masaže, oglasili su se i neki stručnjaci koji su istakli da ovakav vid masaže može da poboljša i seksualni život.

"Logično je, jer sve što ubrzava protok krvi u vašoj karlici, povećava osetljivost, uzbuđenje i podmazivanje vagine, a to svakako pomaže da lakše dođete do orgazma", objasnila je Meri Džejn Minkin, profesorka na Medicinskom fakultetu Univerziteta Jejl.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 11 sledeca idi na stranu