Zdravlje žene

"Doktori su mi otkrili rak dojke, ovo je bio jedini simptom i moraju ga videti sve žene"

Šeri Rods je majka troje dece koja boluje od karcinoma dojke. Kako bi podigla svest o ovoj bolesti i spasla drugima živote, ona je rešila da govori o svom iskustvu.

Petak, 28.07.2017.

10:22

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Šeri Rods je zahvaljujući jednom simptomu sasvim slučajno saznala da ima zloćudnu bolest.

Iako je u većini slučajeva glavni simptom raka dojke izraslina, kod Šeri je slučaj bio drugačiji.

Njoj se pojavilo udubljenje sa strane na desnoj dojci, a srećom nije ga zanemarila već je odmah zakazala lekarski pregled.

„Juče mi je dijagnostikovan rak dojke. Bila sam u potpunom šoku pošto je ovo udubljenje na slici bio jedini simptom koji sam imala. Primetila sam ga krajem juna i otišla kod lekara opšte prakse koji me je uputio na kliniku. Otišla sam na pregled, odnosno na skeniranje. Otkriveno je prisustvo neke mase, što je mamogram i potvrdio. Nisam bila previše zabrinuta pošto nisam imala nikakve izrasline, ali, nažalost, ispostavilo se da imam rak dojke. Molim vas, redovno proveravajte grudi i ne ignorišite ako primetite bilo šta čudno. Da i sama nisam videla sličnu sliku na društvenim mrežama, ne bih znala da udubljenje može biti simptom raka. Molim vas, podelite objavu i širite svet”, napisala je ova hrabra žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare