Zdravlje žene

Nakon kondoma, žene koriste i tampone od marihuane

Mnoge žene svakog meseca se suočavaju sa PMS tegobama, a najčešće je reč o grčevima koji se javljaju u predelu stomaku i zadnjem delu leđa. Kako bi ublažili bolne menstrualne tegobe, kompanija Fiora je osmislila tampon od kanabisa.

Utorak, 19.12.2017.

15:37

Izvor: B92

Nakon kondoma, žene koriste i tampone od marihuane
Foto: Thinkstock

Podeli:

Tamponi na bazi marihuane sadrže Thv i Cbd, dve aktivna sastojka marihuane, a kako navodi tim iz kompanije, Thc pomaže nervima da blokiraju bol dok Cvd ublažava neprijatne simptome upalnog stanja.

Tampon je dizajniran da opušta mišiće i smanjuje bol, bez psihoaktivnih efekata po korisnika, kažu iz kompanije i dodaju da kapsula nakon umetanja u vaginu, od 15-30 minuta, pruža veliko olakšanje.

Tim iz kompanije takođe objašnjava kako su došli na ideju da stvore ove neobične tampone.

"Kanabis je kroz istoriju poznat kao prirodni lek koji olakšava bolove koje uzrokuje menstruacija. Želeli smo da podelimo snažne medicinske učinke ove biljke i omogućimo ženama sigurno i dostupno iskustvo."

Kako se navodi, njihov proizvod može posebno da bude koristan za žene koje pate bolnog poremećaja endometrioze, ali i pri porođajima koji predstavljaju najbolnije iskustvo u životima mnogih žena,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare