Zašto je holistička masaža sve popularnija u svetu?

Holistička masaža je drevni, individualan tretman koji je specijalno kreiran za svakog klijenta. Ona je posebno usredsređena na emocionalno i duhovno blagostanje, a jednako utiče na oslobađanje toksina iz tela, kao i smirivanje bolova u leđima.

Zdravlje žene | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tehnika holističke masaže se koristila hiljadama godinama u Egiput, Kini I Indiji. Ajarveda, drevni indijski isceljiteljski tretman kombinuje ovu vrstu masaže sa biljnim ekstraktima, začinima i aromatičnim uljima.

Holistička masaža je pojam koji se koristi u savremenoj i alternativnoj medicini da se objasni svaki terapetuski, isceljujući ili lični razvoj. Ona kombinuje različite stilove, koje vrhunski holistički terapeti kombinuju i prilagođavaju trenutnim potrebama klijenta.

Pored holističkih masaža u kojima se posebna pažnja posvećuje disanju, postoje i razne manuelne tehnike- relaks, akupresurna, triger point, šiacu, i sl.

Što se tiče benefita, osim što umiruje, oslobađa od umora i napetosti, holistička masaža aktivira parasimpatički nervni sistem, usporava rad srca i disanje. Posebno se preporučuje ljudima koji pate od anksioznosti, povišenog krvnog pritiska, bolova u vratu, leđima i krstima.

U sledećem prilogu emisije "150 minuta" možete saznati više o ovoj vrsti masaže koja postaje sve popularnija u svetu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 9 sledeca idi na stranu