Zdravlje žene

Imunocink – imunitet i mnogo toga još

Dolazak hladnih dana nam sa sobom donosi i povećan broj virusnih i bakterijskih infekcija, posebno respiratornih, kojima smo svi izloženi, kako deca, tako i odrasli.

Petak, 19.01.2018.

19:02

Izvor: PR

Imunocink – imunitet i mnogo toga još
Foto: Promo

Podeli:

Usled smanjene fizičke aktivnosti, češćeg boravka u zatvorenom prostoru i manjeg unosa svežeg voća i povrća neminovno dolazi do slabljenja imuniteta.

Činjenica je da se od respiratornih infekcija najteže možemo zaštititi, dok je apsolutna zaštita u uobičajenim životnim uslovima gotovo nemoguća. One se veoma brzo šire, jer se prenose kijanjem, kašljanjem ili neposrednim kontaktom obolelih sa zdravim osobama.

Zato se često pitamo na koji način možemo da se zaštitimo, odnosno da ojačamo kako svoj, tako i imunitet dece, odnosno da obezbedimo prirodnu odbranu od infekcija.

Uz korigovanje životnih navika, kao svakodnevni dodatak ishrani dece (predškolskog i školskog uzrasta) i odraslih preporučuje se uzimanje Imunocink - a dijetetskog proizvoda koji u svom satavu sadrži cink i vitamin C.

Cink spada u grupu esencijalnih mikroelemenata, što znači da je neophodan za život i normalno funkcionisanje organizma.

Cink se mora svakodnevno unositi hranom jer rezerve u organizmu ne postoje. Nažalost, naše podneblje je na karti sveta označeno kao podneblje sa niskim sadržajem cinka u zemljištu i shodno tome ima ga manje u namirnicama biljnog i životinjskog porekla. S druge strane, samo oko 10% cinka iz hrane se može iskoristi pa je neophdno unositi cink putem dodataka ishrani.

*ALT

Imunocink za decu i Imunocink za odrasle su dodaci ishrani koji u svom sastavu sadrže optimalnu dozu cinka u kombinaciji sa vitaminom C sa kojim ima sinergijski efekat.

Cink ima i imunostimulirajući efekat i neophodan je za jačanje imuniteta. Pored toga poseduje i antimikrobni i antioksidantni efekat što ga čini nezamenljivim dodatkom ishrani u borbi protiv gripa i prehlade.

Pored toga što doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, Imunocink doprinosi i smanjenu umora i iscrpljenosti, normalnoj kognitivnoj funkciji (opažanje, mišljenje, pamćenje, učenje), zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, normalnoj funkciji vida.

Cink i vitamin C imaju značajnu ulogu u pravilnom funkcionisanju našeg organizma, te zbog svega o čemu smo pričali slobodno možemo reći: Imunocink - Imunitet i mnogo toga još.

Imunocink za decu i Imunocink za odrasle su u obliku tableta za žvakanje sa prirodnom aromom pomorandže, tako da tabletu treba sažvakati ili polako otopiti u ustima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare