Zdravlje žene

Prirodan lek: Zalepite komad ovog povrća flasterom na telo i zaštite se od bakterija

Beli luk se sa pravom smatra jednom od najzdravijih povrćki, te je odličan za prevenciju virusa i grupa.

Subota, 24.02.2018.

15:35

Izvor: B92

Prirodan lek: Zalepite komad ovog povrća flasterom na telo i zaštite se od bakterija
Foto: Thinkstock

Podeli:

Portal Pozitiv med piše da beli luk doslovno može da stane rame uz rame sa najboljim antibioticama, upravo zbog svojih hranljivih sastojaka.

Beli luk sadrži azotne supstance, natrijum, kalijum, selen, kalcijum, magnezijum, silicijum, sumpornu i fosfornu kiselinu, vitamin C, D, B, fitosterole i eterična ulja.

On može da zaštiti naše telo od bakterija, virusa i infekcija, a najbolji efekat ima ako ga konzumirate ujutro, na prazan želudac. On tada ima povećana antibakterijska svojstva.

Foto: Thinkstock

Osim što beli luk možete oralnim putem da unisite u telo, kako nutricionisti najviše i preporučuju, ovo povrće možete da koristite na još jedan načn

Obloge od belog luka povoljno deluju protiv čireva, otvorenih rana (posekotine i ogrebotine), bradavica, gljivičnih infekcija kože i mnogih kožnih bolesti.

Ako imate bradavice koje izaziva HPV virus, stavite luk na flaster i zalepite na kožu, tačnije na predeo na telu koji je zahvaćen promenama na koži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare