Dame, budite oprezne: Donji veš ima rok trajanja i može biti loš po zdravlje

Mnoge žene se teško razdvajaju od svog omiljenog grudnjaka ili gaćica, te ih bacaju isključivo kada se materijal razvuče ili pocepa.

Zdravlje žene | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Umesto da čekate prvu pojavu rupe ili izbleđenost materijala, stručnjaci savetuju da češće obnavljate svoj donji veš - grudnjake i gaćice, kako biste zaštitili svoje zdravlje.

Prema njihovoj preporuci, grudnjake bi trebalo da menjate na svakih šest do osam meseci, a gaćice nakon nakon godinu dana ili ranije ako postanu neudobne ili osetite neudobnost kada ih nosite.

"Mnoge žene ne shvataju kada je vreme za bacanje starih gaćica. Dolaze mi i čude se što su im se grudi opustile, a ne shvataju zašto", ističe Žozefina Manisbalko iz Nocturnal Lingerie za "Dejli mejl".

Ona je napomenula da žene treba da obrate pažnju na pojedine detalje kod brushaltera. Ako već duže vreme kopčate na poslednjim kopčama na nizu, ili je elastična guma sa bočne strane grudnjaka oslabila, vreme je da kupite novi.

"To je posebno važno za žene s većim grudima. Ono što malo ljudi zna jeste da grudi najviše podržava zadnja strana brushaltera, a ne sama korpa. S obzirom na to da zadnja strana nosi teret važno je paziti na kojoj ste kopči. Što je rastegnutija zadnja strana brushlatera, vaše grudi imaju manje podrške i tkivo se razvlači, zbog čega grudi počinju da vise. Takođe i bočna strana je važna, kada guma oslabi, brushalter više ne pruža potrebnu podršku",objašnjava Žozefina.

Iako bi mnoge dame pomislile da im treba mnogo brushaltera, ova dama ističe da je dovoljno da ih imate tri. Dok je jedan na pranji, drugi je u lavoru, a treći na vama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 16 sledeca idi na stranu