Zdravlje žene

Prirodna pomoć: Uz ovaj sok zaboravite na migrene i glavobolju

Napadi migrena i glavobolja su noćna mora za mnoge, znak da ste pod stresom i da vam je potreban odmor. Osim lekova, postoje i prirodna rešenja koja vam itekako mogu ublažiti bolove.

Ponedeljak, 07.05.2018.

09:41

Izvor: Super žena

Prirodna pomoć: Uz ovaj sok zaboravite na migrene i glavobolju
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Izbacite vino i sir

Smanjite konzumaciju alkohola i kafe, izbacite vino i sir. Konzumirajte namirnice koje obiluju vodom - jedite krastavce, kupus, tikvice, patlidžan, lubenicu, pomoroandže, jagode.

Sok od grožđa

Istraživanja su pokazala da sveži sok od grožđa ublažava glavobolju. Uzmite sveže grožđe, izmiksajte u blenderu sa malo vode i imaćete delotvoran napitak protiv migrene.

Orašasti plodovi

Orah, badem, indijski oraščić, pistaći i lešnik treba da budu što češće na vašem jelovniku ako imate migrene. Svi orašasti plodovi deluju tako da ublažavaju trenutne bolove, a i smanjuju rizik od pojave novih. Većina orašastih plodova sadrži salicin koji deluje kao prirodan analgetik.

Nadoknadite magnezijum

Osobe koje se žale na glavobolje i migrenu često imaju manjak magnezijuma. Zato jedite hranu kao što su banana, čia semenke, tofu, brokoli, bundeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare