Alergični ste na polen? Ovaj med dokazano pomaže u lečenju

Proleće je period kada se javljaju polenske alergije, te se masa ljudi suočava sa ozbiljnim reakcijama tela – od curenja nosa, do bolnih i natečenih očiju, do bolnog grla i kašlja.

Zdravlje žene | Super žena |
Podeli

Dok je najvažnije konsultovati se sa doktorom koji će vam prepasiti odgovarajuću terapiju za alegiju, stručnjaci tvrde da konzumiranje manuka meda može da vam pomogne u borbi sa simptomima.

Trejsi Lokvud, registrovani dijeteričar koji živi i radi u Njujorku, otkriva da MGl (metilgoksid), supstanca koja je pronađena u manuka medu može biti izuzetno korisna za osobe koji imaju problema sa curenjem nosa, koje se javlja kao posledica polenske alergije.

"Aktivni sastojak metilgoksid pokazao se efektivnim alergijska oboljenja sluznice nosa, što je jedan od najčešćih simptoma", kazala je Trejsi za portal "Well + Good".

Metilgoksid, koji se nalazi u manuka medu, može biti efikasan tretman za upalnu sluznicu nosa, bez obzira da li se radi o prehladi, gripu, alergijama ili respiratornoj infekciji.

Osim toga, kašika ovog meda može da vam pruži još zdravstvenih benefita.

"Manuka med može da ubije bakterije u našim telima, koristi se i za lečenja opekotina i rana, kao i tretman protiv akni", zaključuje nuticionista.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 20 sledeca idi na stranu